אחת העוגות האהובות על כולם היא הטריקולד, שילוב של שלושת סוגי השוקולדים במוס הוא שילוב מנצח. הפעם החלטתי להכין את המנה בצורה פשטה של גנאשים עם שמנת מוקצפת ולשלב אותם בכוס בהגשה מעניינת ומרשימה. המחמאות מובטחות לכן על הטעם והמראה.
12 כוסות
חומרים:
מוס שוקולד מריר
90 גר' שוקולד מריר
250 גר' שמנת מתוקה (1 מיכל)
מוס שוקולד לבן
180 גר' שוקולד לבן
360 גר' שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
מוס שוקולד חלב
120 גר' שוקולד חלב
250 גר' שמנת מתוקה (מיכל)
4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים
דיסקיות שוקולד
100 גר' שוקולד
אופן ההכנה
מוס מריר
- קוצצים את השוקולד לקוביות
- מרתיחים 100 גר' שמנת מתוקה ( קצת פחות מ1/2 כוס) ויוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים את 150 גר' השמנת הנותרת ומקפלים את המוס
- מניחים כוסות באלכסון על גבי תבנית ביצים ריקה וממלאים עד שליש הגובה
- מקפיאים להתייצבות כשעה
מוס לבן
- קוצצים את השוקולד לקוביות
- מרתיחים מחצית מכמות השמנת יוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
- ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת תערובת שקופה ומוסיפים לתערובת
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים את המוס
- מסירים את הכוסות מתבנית הביצים ויוצקים את המוס עד לגובה המוס המריר.
- מקפיאים כשעה להתייצבות
מוס חלב
- קוצצים את השוקולד לקוביות
- מרתיחים מחצית מכמות השמנת יוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
- ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת תערובת שקופה ומוסיפים לתערובת
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים את המוס
- יוצקים מעל המוס המריר והלבן
- מקפיאים כשעה להתייצבות
- מקשטים בפניני שוקולד (להשיג בחנויות המתמחות) ובדיסקית שוקולד
דיסקיות שוקולד
- ממיסים שוקולד ומטמפררים אותו
- מורחים על גבי שקף וממתינים מעט להתייצבות
- קורצים עיגולים בקוטר הרצוי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaxjqkln
שלום מלכי, האם הג'לטין הכרחי בטריקולד?
במיוחד לאור העובדה שמקפיאים? האם זה נחוץ בגלל צורת האלכסונים?
אם את מגישה קפוא יכולה לוותר, אבל לא מומלץ להגיש קפוא ולכן כדי שהשכבות לא יתערבבו אני מוסיפה מעט ג'לטין
שלום מלכי, במידה ואני מכינה את הטריקולד בעוגה האם אפשר להכין את כל המוסים מראש ולהשאיר במקרר עד להרכבה? (מכינה 3 עוגות ויש לי רינג אחד. פשוט במקום להקציף 3 פעמים כל שכבה..)
את יכולה להכין את ללא השמנת המוקצפת ולהשאיר בטמ' חדר, לחמם מעט בבן מרי ל35 מעלות ולקפל את השמנת במוקצפת.
אם תשימי במקרר זה יתייצב ולא תוכלי לשפוך
שלום, תודה על המתכון!
האם הכמות תתאים לרינג בגודל 26?
הכמויות במתכון מתאימות לצורת ההגשה שבמתכון (אלכסונים וכמויות לא שוות של מוס)
את יכולה להכין את מתכון הטריקולד הזה.
או להכין את המתכון של הכדורים במתכון הטארט הזה ולהכפיל כמויות.
זה יהיה בסדר בפרווה?
יש מתכון לטריקולד פרווה, עדיף שתקחי את המתכון משם המתכון הזה
שלום , תודה רבה על המתכון ,
באיזה שמנת מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה 32 אחוז או 38 אחוז ?
38%
בטוח שזה רק ל12 כוסיות? זה נראה כמות יותר גדולה..
הכוסות שבתמונה יחסית גדולים. קשה לי לדעת איזה כוסות את משתמשת. אם זה כוסיות כמו שכתבת אז מן הסתם יספיק ליותר. אני מתייחסת למה שבתמונה.
תודה!
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא ולהפשיר ביום ההגשה?
בהחלט
איך מודדים מעלות ? אפשר לוותר על זה ?
מודדים עם מדחום.
טמפרטורה של 35 מעלות זה בערך טמפרטורת הגוף שלנו, אז אפשר לנסות להרגיש אם זה לא חם מדי.
בס"ד
מלכי שלום
תודה רבה על ההשקעה
ישנם הרבה מתכונים שמכילים ג'לטין ורציתי לדעת אם יש דרך לוותר עליו ?
אנחנו לא אוכלים ג'לטין
תודה רבה
הג'לטין מייצב את המוס. לעיתים קינוחים בכוסות אפשר לוותר, תלןי אם עושים שכבות או רק מוס אחד. אם עושים שכבות ולא שמים ג'לטין יש מצב שהן יתערבבו ולא ישמרו על הצורה.
מוסים בתבניות ועוגות ראווה לרוב צריך ג'לטין. אלא אם את אוכלת קפוא או 3/4 קפוא.
היי מלכי,
אשמח לדעת באילו כוסות את משתמשת(איך נקראות), איפה אוכל למצא כאלו? הן מזכוכית?
ומה גודלן?
בתמונה זה כוסות זכוכית
היי מלכי,
עד לאיזה מצב צריך להקציף את השמנת המתוקה? שואלת בעיקר על השכבה הראשונה כי זה נראה שהיא צריכה להיות יחסית נוזלית כדי שתצא צורה יפה עם קווים ישרים.
תמיד במוסים מקציפים למרקם יוגורט
היי מלכי
ראשית אין על המתכונים שלך
הכנתי את המתכון ויצא לי מושלם!!!!!!!!!!
רציתי לדעת עם אפשר להקפיא, ועם כן לכמה זמן??
תודה רבה!!!
אפשר להקפיא בקופסה אטומה גם חודש
תודה רבה על המתכון
הכנתי ויצא מושלם!!
איזה כיף, ממש שמחה שאהבת