אחת מעוגות הגבינה האהובות היא עוגת גבינה פירורים, עלה הרעיון להכין אותה בגירסת חנוכה, כך שיתקבל קינוח חם וקר יחד. עשיתי הרבה ניסיונות כדי להגיע לטכניקה ולמרקם הנכון שיהיה ביס מענג. ספרו לי איך יצא
חנוכה שמח
20 כדורים
חומרים
כדורי גבינה
250 גרם גבינת שמנת 30%
כפית משחת ווניל (או תמצית)
100 גרם (חצי כוס) סוכר
500 גרם ( 2 מיכלים) שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
ציפוי
כוס קמח
4 ביצים
25 עוגיות פטיבר טחונים דק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- ממיסים על בן מרי שוקולד עם 50 גרם שמנת מתוקה.
- מקציפים את יתרת השמנת עם סוכר ווניל
- מוסיפים את הגבינה ומקציפים לאחוד
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים
- יוצקים לתבנית חצאי כדור ומקפיאים
- מחברים כל 2 חצאי כדור לכדור שלם
- בעזרת יד עם כפפה מחברים את 2 החצאים בחיבור, חום היד ימיס טיפה את הבלילה והכדור יתחבר
- טובלים את הכדורים הקפואים בקמח, ביצה ופירורי פטיבר
- מעבירים למקרר לכשעתיים להפשרה
- מטגנים בשמן שחומם ל175-180 מעלות מספר שניות עד שהציפוי משחים
- מגישים מיד
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycr8q8cu
למלכי תודה רבה על המתכונים המטבח שלי השתדרג בהמון אם אפשר לשלוח מתכונים של פשטידות חלביות תודה רבה
בע"ה בהמשך…