ממתק קל להכנה וטעים לאוהבי המרציפן, ניתן להשתמש במרציפן קנוי או להכין לבד מרציפן.
אני ממליצה להשתמש במרציפן מאיכות של לפחות 50% שקדים. ככל שאחוז השקדים גבוהה יותר המרציפן יותר איכותי, מכיוון שאז כמות הסוכר נמוכה יותר
11 כדורים
חומרים
לכדורי מרציפן
200 גרם מרציפן (בייתי או קנוי)
כף מחית פיסטוק
כף ליקר אמרטו (לא חובה)
ציפוי
שוקולד מריר
100 גרם פיסטוקים לא קלויים קלופים
20 גרם (כף) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לכדורי מרציפן
- לשים היטב את המרציפן עם מחית הפיסטוק והליקר עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים לפיסות של 20 גרם
- מגלגלים לכדורים
ציפוי
- ממיסים את השוקולד (אפשר לטמפרר)
- טוחנים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר
- טובלים את הכדורים בעזרת מזלג בשוקולד
- מעבירים לקערת הפיסטוק ומגלגלים בתערובת
- שומרים בקופסה סגורה במקרר
מרציפן
חומרים
250 גרם שקדים קלופים
200 גרם אבקת סוכר
1/8 כוס מים
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
- שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
- ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
- אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
- מייבשים את השקדים היטב.
- טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
- מוסיפים את אבקת הסוכר
- מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
- מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9pfozx6
האם אפשר במקום התהליך של השריית וטחינת השקדים להשתמש בשקדם מולבנים טחונים?
אם כן – מה הכמות הנדרשת?
לא, את יכולה לקנות שקדים מולבנים, הטחינה גורמת להוצאת השומן וכך זה הופך למרציפן. אפשר להכין מרציפן עם אבקת שקדים אבל התהליך שונה וקצת יותר מורכב
הי מלכי יקרה,
את יכולה להסביר בבקשה איך מכינים מרציפן מאבקת שקדים? אני קונה אבקת שקדים איכותית ואשמח להשתמש בה.. במקום להתחיל לקלף את כל השקדים. אלא אם כן זה ממש עדיף, מה את אומרת?
אפשר להכין מרציפן מאבקת שקדים עם סירופ סוכר. יותר קל להכין משקדים מולבנים. (אפשר לקנות את השקדים ללא הקליפה החומה)
לכמה זמן נשמר במקרר? לתקופה ארוכה ניתן להקפיא?
נשמר לפחות שבוע במקרר. אפשר כמובן להקפיא