כדורי סניקרס, שכבה קראנצית עם חמאת בוטנים, מילוי קרמל עם שברי אגוזים וציפוי שוקולד חלב.
אחרי שהכנתי את הכדורי קראנץ' עם קרמל לוז בגירסה הפרווה, החלטתי לעשות משהו דומה חלבי, ומכיוון שאני אוהבת שילוב של קרמל מלוח עם בוטנים החלטתי לנסות כדורי סניקרס.
בד"כ אני מכינה קרמל טופי קלאסי, הפעם רציתי שכל מי שמסתבך עם קרמל או חושש ממנו יוכל להכין את המתכון והכנתי קרמל פטנט ממש בלי סיכונים, קרמל שתמיד מצליח.
17 כדורים קוטר 4 ס"מ
חומרים:
לקראנץ:
140 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאת בוטנים
75 גרם שקדים קלויים טחונים דק
75 גרם פייטה / שבבי וופל טחונים/ קורנפלקס טחון
לקרמל פטנט
150 גרם חלב מרוכז
75 גרם חמאה
90 גרם סוכר חום (לא סוכר דמררה)
45 גרם גלוקוז
2 גרם מלח אטלנטי או רגיל
20 גרם בוטנים קלויים קצוצים
ציפוי
200 גרם שוקולד חלב
20 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
קראנץ
- ממיסים את השוקולד. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
- שמים כפית בתבנית שקעים חצי כדור קוטר 4 ס"מ
- בעזרת כפית פריזאן עושים שקע במרכז של כל חצי כדור.
- אפשר גם בעזרת ספטולה או סכין למרוח את הקראנץ' על דפנות השקע של התבנית כך שישאר באמצע מקום לקרמל.
- מקפיאים בזמן שמכינים את הקרמל.
קרמל
- מרתיחים את כל החומרים חוץ מהבוטנים והמלח.
- לאחר הרתיחה מסירים מהאש מוסיפים מלח ובוטנים קצוצים. (אם השתמשתם בבוטנים קלויים מומלחים וותרו על המלח)
- מקררים את הקרמל בטמפרטורת חדר עד שמתייצב.
- ממלאים כל שקע בקראנץ ומיד מצמידים 2 חצאים לכדור שלם. מחזירים למקפיא לפחות לשעה כדי שיהיה יציב וקפוא בזמן שמצפים.
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- טובלים את הכדור בשוקולד ומעבירים לרשת
- ממתינים מספר שניות שהשוקולד מתחיל להתייצב ומגלגלים על הרשת לקבלת אפקט קוצים.
- שומרים במקרר, עדיף לאכול בטמפרטורת חדר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y3jhp5jc
אפשרי להחליף את הגלוקוז?
אפשר לעשות מתכון אחר של קרמל, בלי גלוקוז.
ראי כאן בגלידוניות
שלום מלכי,אפשר להחליף את החמאת בוטנים בחמאת פיסטוק ואת השקדים טחונים בפיסטוק טחון ובפנים במקום שברי בוטנים לשים שברי פיסטוק?ולצפות בשוקולד לבן?
כן
היי, חייב חמאת קקאו לציפוי או שניתן לוותר עליו?
תןדה רבה
בלי חמאת קקאו הציפוי יוצא מאד עבה
וואו כמו תמיד אין על המתכונים שלך!!
פשוט שלימות ברמה אחרת!
גורמה!!!
תודה!!
במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
תודה. שמחה שאת אוהבת.
אי אפשר להחליף את החלב המרוכז. אפשר לעשות מתכון אחר של קרמל עם סוכר ושמנת מתוקה.
היי מלכי, החמאת בוטנים בקראנץ זאת חמאת בוטנים כמו סקיפי וכאלה או חמאת בוטנים טבעית?
תודה! נראה מדהים
טבעית (גם לסקיפי יש טבעית ויש עם סוכר)
מלכי עם אני רוצה שזה יחזיק מעמד לעיצוב אני צריכה לטמפרר את הציפוי השוקולד – בחלבי
תמיד כדאי לטמפרר, אני לא טימפררתי ושמרתי במקרר
אני יודעת שלא כדאי לעשות החלפות בחומרים אבל…… אפשר שמן / מחמאה / שמן קוקוס / נטורינה במקום החמאה בקרמל ?
יש מתכון לקרמל פרווה כאן.
אני לא אוהבת לשים מרגרינה בקרמים. לדעתי חבל על העבודה, זה מקלקל את הטעם.
תודה על התשובה , אני כבר נסתי את הקרמל פרווה שבאתר והוא מאד טעים אבל נהיה טופי (הוא מתקשה) במתכון פה זה נראה שהקרמל נשאר קצת נוזלי . אם זה נכון יש דרך לקרמל נוזלי פרווה ?
גם בפרווה נשאר נוזלי אלא אם כן בישלת יותר זמן והנוזלים התאדו
תודה יל המתכונים המדוייקים
אם אין תבנית שקעים במה ניתן להכין את הכדורים הללו?
צריך תבנית כדי להכין. את יכולה להכין את המתכון הזה של סניקרס בלי תבנית שקעים
היי,
נראה סוף! ממש כישרונית!
מה נותנת פה החמאת קקאו?
ראיתי שכתבת שבלי זה, יוצא ציפוי עבה, למה?
תודה רבה
חמאת קקאו זה השמן של השוקולד, כשמוסיפים עוד שמן לשוקולד הוא נהיה דליל יותר והציפוי יותר דק
שוקולד לבן – חלבי?
ברור, זה מתכון חלבי
הי מלכי
רציתי לשאול גלוקוז וגלוקוזה זה אותו מוצר??????
תודהה………..
כן. שניהם בעצם מתייחסים לסירופ גלוקוזה
אני לא משיגה חלב מרוכז – יש תחליף?או איך להכין?
יש ככל סופר. בכל מקרה יש כאן מתכון
אפשר להשיג בצוקי רבי עקיבא 90 בני ברק
היי מלכי נראה מושלם!!
רציתי לשאול, יש אפשרות להכין בתבנית של כדורים שלמים? אם כן איך…
תודה רבה
לא ממש
היי מלכי, הכנתי יצא מושלם,
רק הקרמל יצא לי בהיר מידי… מה יכולה להיות הסיבה?
ניתן לשמור בהקפאה? הקרמל יפשיר אח"כ?
האם השתמשת בסוכר חום או בסוכר דמררה?
אפשר להקפיא
הי
הכנתי את זה וממש ממש מטורףףףףף!!!!!!!!
טעים ומוצלח
תודה
מלכי הכנתי עם סוכר חום לא דמררה,
בכל מקרה טרפו את זה אבל סתם מעניין אותי לפעם הבאה
כי צריך סוכר חום כהה
היי מלכי מקסימה!
כמה זמן זה מחזיק במקרר? וכמה זמן אפשר להקפיא?
תודה מראש!
מחזיק במקרר לפחות שבוע. אפשר להקפיא
הי מלכי, כתבת כאן בתגובות סירופ גלוקוזה. אפשר להשתמש גם לא בסירופ?
ככה זה נקרא. יש אבקת גלוקוז וסירופ גלוקוז.
כאן צריך את הסירופ גלוקוז
מלכי הכנתי את זה לקינוח לשמחה משפחתית . כולם אמרו שהם לא טעמו בחיים כזה דבר טעים!! אין על המתכונים שלך!
היי מלכי,
חייבת לציין שאני נהנית מאד להכין את המתכונים שלך
ומתתפעלת כל פעם מחדש מהיצירתיות שלך.
תודה רבה!
שאלה- אפשר להשתמש בקרוקנט בוטנים או שזה יצא מתוק מידי?
לדעתי מתוק, זה בוטנים מסוכרים. אבל יש אנשים שאוהבים מתוק 🙂
היי מלכי
אין על המתכונים שלך,הכל מושלם וטעים מאוד.
א. במה אפשר להחליף את חמאת הבוטנים?
ב.האם ניתן להחליף את הבוטנים הגרוסים בשקדים/אגוזים?
תודה .
א. אפשר להחליף חמאת בוטנים במחית פרלינה (נוגט)
ב. כן
היי, הכנתי ויצא יותר ממושלם, נשאר לי מהקרמל של המילוי, האם ניתן להקפיא ולכמה זמן?
בהחלט. 3 שבועות – חודש
היי, הכנתי ויצא מושלם ברמות,
תודה לך על המתכונים המעולים