• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    כדורי קרנץ' קרמל לוז
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    כדורי קרנץ' קרמל לוז

    פטיפור מושלם ואפילו טבעוני – פרווה, מעטפת קראנצ'ית שבתוכה קרמל לוז וכל הטוב הזה מצופה שוקולד רושה.

    15 כדורים

    חומרים

    לקראנץ

    140 גרם שוקולד מריר

    100 גרם מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)

    75 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים

    75 גרם פייטה או שבבי ופל

    לקרמל

    100 גרם סוכר

    80 גרם גלוקוז

    160 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית

    1/2 כפית משחת ווניל  או תמצית ווניל

    2 גרם מלח ים אטננטי או מלח גס

    60 גרם מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)

    ציפוי

    200 גרם שוקולד מריר

    20 גרם חמאת קקאו

    40 גרם בראס לוז (אגוזי לוז גרוסים מסוכרים)

     

    אופן ההכנה:

    קראנץ

    • ממיסים את השוקולד ומוסיפים את שאר החומרים
    • מערבבים לתערובת אחידה
    • שמים בתבנית שקעים חצי כדור קוטר 4 ס"מ.
    • בעזרת כפית פריזאן עושים שקע במרכז של כל חצי כדור.
    • מקפיאים בזמן שמכינים את הקרמל

    קרמל

    • שמים בסיר סוכר וגלוקוזה
    • מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע עינברי
    • במקביל מחממים קרם קוקוס ווניל
    • כשהסוכר מגיע לצבע הרצוי, מוסיפים את הקרם קוקוס החם ומערבבים
    • אם יש גושים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת נוזל חלק
    • מצננים בערך ל70 מעלות ומוסיפים מלח ומחית לוז
    • טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
    • ממלאים את השקעים שיצרנו בקראנץ, ומצמידים כל 2 חצאים לכדור שלם.
    • מחזירים למקפיא עד שהציפוי מוכן

    ציפוי:

    • ממיסיפ שוקולד וחמאת קקאו
    • מוסיפים בראס לוז
    • טובלים את הכדורים בקפואים ומניחים על נייר אפיה
    • שומרים במקרר ונהנים מכל ביס.

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y396sf9u
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים טבעוניים, קינוחי פרווה תגיות: אגוזי לוז, מחית פרלינה, מיחית לוז, פייטה, קרמל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    40 תגובות

    1. איל ינואר 11, 2021 בשעה 11:40 am הגב

      שלום
      באיזה שוקולד כדאי להשתמש.ורד הגליל או מריר רגיל.

      • malky adler ינואר 12, 2021 בשעה 7:49 am הגב

        אני משתמשת בקליבו או לובקה. מה שטעים לך

        • מיכל ינואר 25, 2021 בשעה 6:12 pm הגב

          קיימים בכשרות מהודרת? איזו?

          • malky adler ינואר 25, 2021 בשעה 6:15 pm הגב

            כן. קיים בכעשרות מהודרת.
            לובקה כשרות חתם סופר, קליבו כרגע בית יוסף. בקרוב יהיה להם מריר פרווה בכשרות עדה חרדית.

    2. שירה ינואר 11, 2021 בשעה 8:45 pm הגב

      הי אפשר לשים מחית נוגט במקום במקום המחית לוז?

      • malky adler ינואר 12, 2021 בשעה 7:49 am הגב

        אפר אבל יהיה מאד מתוק. לדעתי מדי מתוק

    3. אודיה סגל ינואר 12, 2021 בשעה 11:44 am הגב

      היי, מה זה בעצם המחית לוז? מחית פרלינה זה טוב?

      • malky adler ינואר 12, 2021 בשעה 12:19 pm הגב

        מחית לוז זה בעצם אגוזי לוז קלויים טחונים למחית. ללא סוכר. מחית פרלינה זה עם סוכר. המתכון יצא מאד מתוק ולא מאוזן עם מחית פרלינה. אבל זה עיניין של טעם.

    4. נעה ינואר 13, 2021 בשעה 8:51 am הגב

      אפשר להכין את המחית לוז לבד? לטחון אגוזי לוז קלויים?

      • malky adler ינואר 13, 2021 בשעה 11:11 am הגב

        אפשר לקלות אגוזי לוז ולטחון אותם במעבד מזון חזק, כמו נינגה או תרמומיקס. לפעמים צריך להוסיף טיפ טיפה שמן, רצוי שמן אגוזי לוז

    5. חוה ינואר 13, 2021 בשעה 9:12 am הגב

      אז מה ההבדל בין?
      מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)
      אגוזי לוז קלויים טחונים

      מה זה פייטה?

      היכן ניתן לרכוש?

      • malky adler ינואר 13, 2021 בשעה 11:12 am הגב

        פייטה זה שבבי וופל מקורמלים. יש בחנויות מתמחות. אפשר להחליף בגליליות ריקות מרוסקות או בקורנפלקס

    6. יהל ינואר 19, 2021 בשעה 11:41 am הגב

      היי ,מענין אותי לדעת היכן את משיגה פייטה בד"ץ…
      חיפשתי ברוב החנויות ולא מצאתי את זה בכשרות.

      • malky adler ינואר 19, 2021 בשעה 11:56 am הגב

        בדץ עדה חרדית אין.
        אני משתמשת בכל הכשרויות המהודרות. יש פייטה בכשרות חת"ס

    7. יהל ינואר 20, 2021 בשעה 9:28 am הגב

      היכן מצאת? מענין אותי כי לא מצאתי

      • malky adler ינואר 20, 2021 בשעה 9:30 am הגב

        אלמנדוס

    8. אורלי ינואר 21, 2021 בשעה 1:51 pm הגב

      מה עושים שהקרמל ממש מתקשה?

      • malky adler ינואר 21, 2021 בשעה 7:48 pm הגב

        באיזה שלב? הוא לא אמור לצאת קשה. זה טופי

    9. שירה ינואר 29, 2021 בשעה 12:04 pm הגב

      גלוקוז זה גלוקוזה?

      • malky adler ינואר 30, 2021 בשעה 6:31 pm הגב

        כן. סירופ גלוקוז

    10. לינוי פברואר 7, 2021 בשעה 11:47 am הגב

      אפשר הסבר לגבי התבנית? איך היא נקראת? האם זה חצי עיגול שמחברים אחר כך או שזו מראש תבנית של כל הכדור? תודה רבה!

      • malky adler פברואר 7, 2021 בשעה 12:01 pm הגב

        בדיוק כמו שכתוב. תבנית חצי כדור קוטר 4. אחכ מחברים 2 חצאים לכדור.

    11. פנינה פברואר 11, 2021 בשעה 6:50 am הגב

      היי מלכי, נראה מושלם!!
      האם אפשר לוותר על הגלוקוז בקרמל?

      • malky adler פברואר 11, 2021 בשעה 8:08 am הגב

        אפשר לעשות מתכון אחר של קרמל.
        תראי כאן

        אם את רוצה פרווה צריך לעשות את המתכון כמו שהוא.

    12. ר. פברואר 11, 2021 בשעה 10:39 am הגב

      היי
      אפשרי להחליף את חמאת אגוזי הלוז בחמאת שקדים/בוטנים?
      אם כן, יש צורך להחליף בהתאם את אגוזי הלוז הטחונים בשקדים/בוטנים?
      תודה מראש!

      • malky adler פברואר 11, 2021 בשעה 10:58 am הגב

        אפשר להחליף, כמובן הטעם יהיה שונה. לא חייבים להחליף את הלוז. זה לא קשור

      • אלישבע ספטמבר 13, 2023 בשעה 1:56 pm הגב

        הוצאתי מהמקפיא וציפיתי את השכבה החיצונית בשוקולד. טעמתי אחד והטופי שבפנים קשיח מאוד (אי אפשר לאכול אותו)

        • malky adler ספטמבר 13, 2023 בשעה 2:41 pm הגב

          קודם כל לא אוכלים קפוא. דבר שני גם מהקפאה הטופי אמור להיות רך, כמות נסוכר לא נותנת לו לקפוא, אולי משהו בתהליך לא היה נכון

    13. ה פברואר 16, 2021 בשעה 8:15 pm הגב

      היי מלכי,
      האם אפשר להחליף את המתכון של הקרמל פה עם המתכון של הקרמל פטנט בכדורי הסניקרס? ואם כן באותה כמות?

      • malky adler פברואר 17, 2021 בשעה 7:36 am הגב

        ברור, רק שכאן זה פרווה ובסניקרס חלבי

    14. איל מרץ 2, 2021 בשעה 7:28 pm הגב

      היי מלכי
      עשיתי את זה לפורים ויצא מדהים וטעי……..ם מאד .הכל נחטף
      אך הציפוי לא יצא מושלם הוא היה עבה בחלקו התחתון כשהנחתי אותו. האם יש לך רעיון איך אני מניחה לאחר הטבילה.

      • malky adler מרץ 3, 2021 בשעה 9:04 am הגב

        טובלים ומנערים עודפים. אני גם גילגלתי על רשת כך שבכלל יצא ממש דק.

    15. אס יוני 8, 2021 בשעה 8:02 pm הגב

      יצא מושלם וטעים!!הכנתי ולא הפסיקו להתלהב!

    16. תמר מרץ 28, 2022 בשעה 8:20 pm הגב

      הי
      ראיתי שכתוב בתגובות מתכון חלופי לקרמל אם רוצים לוותר על הגלוקוז.
      האם אפשר פשוט לשים יותר סוכר במקום הגלוקוז ולהמשיך עם המתכון כפי שהוא?
      במתכון החלופי כמות הסוכר שונה לגמרי, וכן השמנת.
      ולא ברור מה היחס למחית לוז.
      אשמח להשאר עם המתכון המקורי במתכון זה ללא גלוקוז, אשמח לדעת חלופה וכמויות.
      תודה 🙁

      • malky adler מרץ 29, 2022 בשעה 6:37 am הגב

        אם רוצים לוותר על הגלוקוז צריך מתכון אחר. לגלוקוז יש תפקיד במתכון והאיזון של המתכון נקבע לפי הרכיבים שלו.
        ולכן צירפתי מתכון אחר לקרמל ללא גלוקוז וכמובן שהיחסים שם שונים.
        אם את רוצה להשאר עם המתכון המקורי תעשי אותו עם גלוקוז.

    17. אסתי ינואר 12, 2023 בשעה 5:28 pm הגב

      האם אפשר להשתמש בסירופ תירס במקום גלוקוז

      • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:40 pm הגב

        זה אותו מוצר, בהחלט אפשרי

    18. Esther מרץ 8, 2023 בשעה 4:42 pm הגב

      תודה רבה וואו כמה שזה יצא מעדן

    19. חנה מרץ 5, 2024 בשעה 10:06 am הגב

      מלכי שלום
      כמה זמן מראש אפשר להכין את הכדורים? נשמרים טוב במקפיא?

      • malky adler מרץ 10, 2024 בשעה 12:55 pm הגב

        אפשר לשים בקופסה אטומה גם חודש

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס