כדורי שוקולד מהירים, מסוג המתכונים שכולם אוהבים, גם קל להכנה וגם טעים, סוגר פינה של נשנוש מתוק וקל.
עד לפני זמן לא רב לא היה בנמצא בכשרות טובה ונאלצתי להכין חלב מרוכז לבד, היום כבר ניתן להשיג חלב מרוכז בכשרות מהודרת מה שעושה את המתכונים הרבה יותר נגישים. את כדורי שוקולד הללו הכנתי מחלב מרוכז ושוקולד. ניתן להכין חלב מרוכז לבד.
20 כדורים
חומרים:
300 גרם שוקולד חלב או מריר
300 גרם חלב מרוכז
מעט תמצית או משחת ווניל
190 גרם פתיבר טחון
50 גרם קוקוס
ציפוי
מזרה שוקולד
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים את החלב המרוכז והווניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את הפתיבר והקוקוס ומערבבים
- שמים את הבלילה במקרר כשעה להתייצבות כדי שנוכל לגלגל כדורים
- מרטיבים מעט את הידיים
- יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים במזרה
חלב מרוכז בייתי
כמות : כ1.300 ק"ג
חומרים:
1 ליטר חלב
½ קג' סוכר (2.5 כוסות)
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
½ כוס מים
אופן ההכנה:
- מרתיחים חלב וסוכר על להבה בינונית
- לאחר רתיחה מבשלים עוד חצי שעה
- מוסיפים חמאה להמסה מלאה
- מערבבים קורנפלור עם מים ומוסיפים לחלב בזרם דק
- מבשלים עוד ¼ שעה תוך ערבוב מתמיד על מנת למנוע גושים.
- מקררים
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yczvmml5
הי
איפה את מוצאת את החלב במרוכז בכשרות טובה? אשמח לדעת. תודה
לחברת פוליבה יש בכשרות מהודרת.
אפשר להשיג בחנויות המפעל שלהם, או לברר בשרות לקוחות שלהם.
הי מלכי!
תודה על מתכון מעולה ! חלב מרוכז נמצא אצלי בשימוש קבוע, אבל תמיד נגמר כשצריך אותו.. טוב שיש מתכון קל מחומרים זמינים , כך שאפשר להפיק חלב מרוכז בצ'יק.
ואם כבר מגיבה… האתר שלך השראה אמיתית! תמשיכי לאתגר אותנו 🙂
אחרי שיטוטים רבים בכמה חנויות היום בלי שמצאתי חלב מרוכז או שמצאתי אבל חלב נכרי הגעתי למתכון הזה.. יצא מעולה. תודה רבה.
את יכולה להגיד לי אולי לכמה זמן זה יחזיק מעמד?
תודה רבה. שמחה לשמוע. תדעי שיש חלב מרוכז של פוליבה בדץ, אבל יש בו שומן צמחי כך שברור שעדיף להכין לבד. במקרר עד 4-5 ימים ואת יכולה גם להקפיא אותו.
הי מלכי, אשמח לדעת אם לדעתך החלב מרוכז יעבוד גם עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור. תודה.
המרקם של קמח תפו"א שונה, לא ממליצה
הכנתי את החלב המרוכז (לגלידה) ויצא פצצה!!!!!
אני ניסיתי כמה מתכונים, וזה המתכון הכי מוצלח שיש!
אלופה
תודה מלכי, אפשר להכין עם תחליף סוכר או דבש? מה הכמויות? תודה רבה
חלב מרוכז זה רק עם סוכר.
הכנתי אתמול את החלב המרוכז ולפתע ממש על ההתחלה כששמתי את החלב שמעורבב יחד עם הסוכר, החלו להופיע לי הרבה נקודות שחורות.
יש לציין שהקלחת שהשתמשתי יחסית חדשה וכך גם כל המוצרים חלב חדש וגם סוכר. לא השתמשתי במחית וניל אלא רק בסוכר לבן רגיל הכמות הנדרשת ו-2 שקיות סוכר וניל.
יש לך מושג ממה זה יכול להיות והאם זה תקין לשימוש כי בכל זאת עד שהכנתי ועשיתי כמות כפולה מליטר חלב. עבדתי עם אש נמוכה אז לא מבינה מה קרה. שאלה נוספת החלב לא הצטמצם לי מבחינת כמות הוא אמור להצטמצם טיפה?
מניחה שהחלב נשרף
המתכון לחלב מרכז,
האם אפשר להחליף את המרכיבים החלביים בפרווה-את החלב בסויה חמאה במחמאה?
תודה רבה.
אני לא אהבתי את התוצאה. הרבה אחרים הכינו ואהבו
אפשר להפחית סוכר בחלב מרוכז אם רוצים פחות מתוק או שזה לא יקבל מרקם טוב?
לא מומלץ. הוא צריך להיות מתוק
היי,האם החלב צריך לצאת סמיך? כי יוצא לי מאוד נוזלי
אמור להסמיך. יתכן שצריך לבשל עוד קצת
כמה זמן החלב מרוכז יכול להישמר בהקפאה?
אני פחות מקפיאה אותו, מכינה ומשתמשת.
קורנפלור פחות אוהב הקפאה, אם כי הרבה אמרו לי שהקפיאו והיה בסדר.