בצק פריך במילוי עשיר של גבינה, אם בא לכם ארוחת ערב מפנקת או מאפה טעים לאירוח.
מאז שהכנתי בפעם הראשונה לשבועות, בכל שנה מחכים לזה.
לבצק פריך
350 גרם קמח
250 גרם חמאה
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
70 מ"ל מים קרים
מלית גבינה
1 קופסה גבינה למאפים של השף הלבן
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
50 גרם פתיתי מוצרלה תנובה
מלח
פלפל שחור גרוס
ביצה טרופה
100 גרם פרמזן תנובה מגורד
אופן ההכנה
בצק
- שמים במעבד מזון קמח וחמאה קרה חתוכה לקוביות
- מעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי
- מוסיפים את המים, המלח והסוכר ומעבדים רק עד לאיחוד
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים כשעה
מלית
- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית
- מערבבים גבינה, בצל מטוגן, מוצרלה מלח ופלפל שחור
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ
- שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית
- מקפלים לחצי ומהדקים
- מורחים בביצה ומפזרים פרמזן
- אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ15 דקות להזהבה
- מגישים חם.
הערה: – ניתן להחליף את הגבינה לגבינה יבשה מסוג טוב טעם, טבורוג או כנען.
את המוצרלה ניתן להחליף בגבינה צהובה מגורדת (הטעם שונה, אך גם יוצא מאד טעים)
המתכון הופק עבור השף הלבן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd6tnezg