פיראוס איתגרו אותי בהכנת שולחן יווני, אז למרות שאני בד"כ חזקה בגירסת המתוקים, לאכול אני מעדיפה מלוחים, מתה על יוגורטים בכל הצורות, קודם התפנקתי לי ביוגורט יווני עם תוספות ואז התחלתי לחשוב מה מכינים.
נזכרתי בבצק יוגורט המושלם של האחת והיחידה רות אוליבר (כדאי לכם להכנס לבלוג שלה) ומלאתי אותו בגבינה צפתית, בצל מטוגן וזיתים.
השולחן כלל גם לחם מחמצת שהכנתי, קרקרים משאריות מחמצת עם צזיקי מושלם של פיראוס. בקיצור חגיגה יוונית אמיתית, ועד שנוכל שוב לטוס ליוון, נותר לנו ליהנות כאן מהמטעמים.
20 כיסונים
חומרים:
בצק יוגורט
200 גרם יוגורט
230 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
מילוי
1 בצל קטן מטוגן
200 גרם גבינה צפתית
זיתים לפי הטעם
1/2 כפית אורגנו
למריחה
שמן זית
אופן ההכנה:
בצק יוגורט
- מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק.
- מכסים ושמים במקרר חצי שעה למנוחה
- בזמן זה מכינים את המלית
מילוי
- מערבבים את כל חומרי המלית
- מרדדים את הבצק
- קורצי עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ
- שמים כפית מהמלית וסוגרים לחצי עיגול
- מהדקים את השוליים בעזרת מזלג
- מורחים בשמן זית
- אופים 15 דקות בחום של 170 מעלות
- כשיוצא מהתנור מברישים שוב בשמן.
#השולחן_היווני_שלי
בשיתוף פראוס
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y3h2ppy7
שלום מלכי
האם ניתן להחליף את הגבינה בגבינת חמד?
לטעמי גבינת חמד מאד טפלה. אם את אוהבת אפשרי בהחלט
היי!
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני (כך שישב לילה במקרר לפני שממלאים) ?
זה בצק של 2 דקות עבודה. אין כיניין להכין לפני
היי,
אפשר להקפיא?
בהחלט, רצוי לחמם כמה דקות בתנור להחזרת הטריות