• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    לחמניות פרעצל
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    לחמניות פרעצל

    לחמניות פרעצל, פריכות מבחוץ ורכות ואוויריריות מבפנים, תכינו ותודו לי, כי הן מושלמות לארוחת בוקר או ערב, וכיף לקחת אותן לבית ספר או לעבודה. מאז שהכנתי אותן הן במקפיא ומתחסלות כ"כ מהר שאני צריכה להכין שוב ושוב

    16 לחמניות

    חומרים:

    בצק

    1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)

    20 גרם שמרים יבשים

    550 גרם מים

    30 גרם דבש או סילאן

    60 גרם שמן

    25 גרם מלח

    לטבילה

    1.5 ליטר מים

    50 גרם סודה לשתייה

     

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים בקערת המיקסר מים, שמן, דבש, קמח ושמרים
    • לשים כ5 דקות במהירות 1
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות במהירות 2
    • מכדררים את הבצק לכדור ושמים בקערה עטופה בשקית.
    • מתפיחים כשעה להכפלת נפח.
    • מחלקים ל16 חלקים של 100 גרם ומכדררים אותם לכדורים
    • משהים מכוסה כ20 דקות
    • מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים ללחמניה.
    • מתפיחים עד שהלחמניות תפוחות
    • מרתיחים את המים ומוסיפים את הסודה לשתיה, טובלים את הלחמניות 10 שניות בכל צד ומניחים על נייר אפיה (טובלים את הלחמניות כשהמים עדין על הגז)
    • מפזרים מעט מלח גס
    • חורצים בחזרת סכין חדה 3 חריצים אלכסוניים בכל לחמניה
    • אופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות טורבו  כ13 -15 דקות

    לחמניות פרעצל

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydqcssa5
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות תגיות: לחמניות, פרווה
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    53 תגובות

    1. אסיל נובמבר 22, 2021 בשעה 7:14 pm הגב

      הי ,
      המתכון נראה מעולה .
      יש לי שאלה , מה המטרה של הטבילה במי סודה ?

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 7:45 am הגב

        הקריספיות בחוץ

    2. שני נובמבר 23, 2021 בשעה 7:47 am הגב

      המתכון הכי מדוייק לפראצל – היו לי כמה ניסיונות עם מתכונים אחרים וזה הראשון שהצליח

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 7:53 am הגב

        איזה כיף לשמוע.
        אם יש לך אינסטגרם אשמח שתשתפי בסטורי ותייגי אותי שאראה 🙂

    3. חנה נובמבר 23, 2021 בשעה 8:01 am הגב

      מה זה קמח לחם?
      קמח רגיל?

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 8:03 am הגב

        קמח לחם הוא קמח מועשר בגלוטן. לא קמח רגיל.
        אפשר להשתמש גם בקמח רגיל

    4. איריס נובמבר 23, 2021 בשעה 8:02 am הגב

      שלום, אפשר לשלב שוקוצ'יפס בתוך הבצק? כמובן בלי מלח..

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 8:05 am הגב

        זה לא מתאים לפרעצל.
        את יכולה להכין את המתכון הזה בריוש שוקולד
        או זה לחמניות שוקולד

    5. חני נובמבר 23, 2021 בשעה 8:06 am הגב

      תודה על המתכון
      אפשר להמיר את זה בכוס/כפית וכו ולא גרמים כמה זה 550 גרם מים???

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 8:10 am הגב

        נפחים זה לא מדוייק. כל אחד מודד בכוס אחרת. 550 גרם מים זה 550 מ"ל מים.
        ממליצה לרכוש משקל, יש היום ב30-40 ש"ח משקל.

    6. Michael נובמבר 23, 2021 בשעה 8:31 am הגב

      הי,
      נראה לי פספסתי משהו.
      איך טובלים לחמניה תפוחה במים רותחים בתוך סיר ל 10 שניות בלי להרוס את הלחמניה ו/או לחטוף כוויה?
      תודה

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 8:36 am הגב

        שמים בתוך המים ומוציאים עם כף מחוררת או מסננת

    7. חנה נובמבר 23, 2021 בשעה 8:47 am הגב

      ממש נראה טעים

      ניתן להמיר גם בקמח כוסמין?

      מחפשת מתכון מכוסמין

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 9:05 am הגב

        לדעתי כוסמין לבן יעבוד. בד"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל לקמח כוסמין לבן

    8. ליאור נובמבר 23, 2021 בשעה 9:03 am הגב

      אפשר להשתמש בקמח מלא ? או בקמח קוסמין ? תודה

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 9:06 am הגב

        לדעתי כוסמין לבן יעבוד. בד"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל לקמח כוסמין לבן.
        קמח מלא דורש יותר נוזלים. לא ניסיתי אז לא יודעת לאמר לך כמה צריך להוסיף.

    9. אס נובמבר 23, 2021 בשעה 9:05 am הגב

      איך מרימים לחמניה תפוחה וטובלים במים בלי שתיקרוס? יש פטנט?

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 9:08 am הגב

        אני הרמתי מאד בזהירות, אבל אפשר לעשות כמו בסופגניות, ששמים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה מרימים עם נייר האפיה את הלחמניה ומכניסים למים.
        אחכ שולפים את הנייר

    10. Frieda נובמבר 23, 2021 בשעה 11:59 am הגב

      אפשר להכין גם כבייגל ?

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 12:09 pm הגב

        הצורה לא משנה. את יכולה להכין בכל צורה שבא לך. רק לחרוץ לפני האפייה

    11. רותי נובמבר 23, 2021 בשעה 12:08 pm הגב

      נראה יפה וטעים האם אפשר גם עם קמח ללא גלוטן עם אותם כמויות?

      • malky adler נובמבר 23, 2021 בשעה 12:11 pm הגב

        אין לי ניסיון באפייה של לחמים ולחמניות ללא גלוטן. לדעתי הקמח מתנהג שונה וצריך לעשות ניסיונות כדי להגיע לתוצאה טובה.
        יש היום הרבה סוגי קמחים ללא גלוטן וצריך להגיע לתערובת הרצויה.

    12. חדוה נובמבר 24, 2021 בשעה 10:35 pm הגב

      הי,
      נותן לי חשק להתגנב באמצע הלילה למטבח ולהתחיל בהכנה
      נגמר לי הקמח לחם, ויש לי גלוטן
      כמה אני צריכה לשים גלוטן על כל 1 ק"ג קמח רגיל?
      תודה:)

      • malky adler נובמבר 25, 2021 בשעה 9:48 am הגב

        אני בד"כ לא מוסיפה גלוטן, מעדיפה להשתמש בקמח יעודי. במקרה הזה יעבוד גם עם קמח רגיל

    13. אורלי נובמבר 25, 2021 בשעה 1:06 pm הגב

      ואו…איזה מתכון מושלם. עשיתי בדיוק כמו במתכון ויצא אששששששש

      • malky adler נובמבר 25, 2021 בשעה 1:09 pm הגב

        איזה כיףףףף. שתפי באינסטגרם ותייגי אותי (אם יש לך אינסטגרם 🙂 )

    14. נעמה נובמבר 26, 2021 בשעה 12:02 pm הגב

      היי,
      החריצים לא נפתחו יפה כמו בתמונה אצלך… למה?

      • malky adler נובמבר 26, 2021 בשעה 12:03 pm הגב

        כנראה לא התפחת מספיק

        • נעמה נובמבר 28, 2021 בשעה 4:17 am הגב

          תודה על התגובה המהירה.
          יודעת להגיד עכשיו שהן יצאו מעולות ונחטפו, רק פחות יפות משלך 🙂
          יש לך הערכה של כמה זמן צריך להתפיח אותן בשלב האחרון? יודעת שזה תלוי בטמפרטורה אבל פחות או יותר…

          • malky adler נובמבר 29, 2021 בשעה 2:38 pm הגב

            את צריכה לראות שבערך הוכפלו וכשאת מנענעת את המגש הן קצת רוטטות. בערך שעה, אבל באמת תלוי במזג האוויר

            • נעמה דצמבר 2, 2021 בשעה 7:10 am

              תודה. ושאלה אחרונה:
              למה קודם מכדררים אותם משאירים להתפחה ואז הופכים לצורת לחמניה? זה מוריד את כל הנפח שהכדורים קיבלו. לא עדיף להפוך ישר לחתוך ולגלגל ללחמניה?

            • malky adler דצמבר 3, 2021 בשעה 11:31 am

              כדי שהלחמניות יהיו אווריריות רצוי לתת לגלוטן להתפתח. כשעושים פרי שייפ (צורה ראשונית) היא בעצם הפוכה מהצורה הסופית. אם הלחמניות.
              נותנים מנוחה ומעצבים צורה סופית, כך הגלוטן מתפתח טוב יותר והתוצאה יותר אוורירית.

    15. א וד דצמבר 10, 2021 בשעה 11:41 am הגב

      היי

      שמן זית או אחר?

      • malky adler דצמבר 12, 2021 בשעה 8:07 am הגב

        אני שמתי שמן קנולה. אפשר גם שמן זית.

    16. מירי דצמבר 26, 2021 בשעה 7:00 am הגב

      אני המרתי בקמח כוסמין 80% והוספתי משפר אפיה. יצא מושלם!! מתכון מעולה. ועכשיו מתאים גם למי ששומרת על המשקל

    17. יפעת פברואר 11, 2022 בשעה 12:39 pm הגב

      הי, אם מקפיאים אותן:
      לפני או אחרי אפייה?
      ואיך הכי נכון להפשיר שייצאו עדיין פריכות וטעימות?

      • malky adler פברואר 12, 2022 בשעה 4:36 pm הגב

        להקפיא אחרי קירור. וכשמפשירים ניתן להכניס לתנור ל10 דקות

        • יפעת פברואר 14, 2022 בשעה 6:15 am הגב

          תודה!
          אגב הן יצאו מדהימות, אז תודה גם על המתכון המעולה 🙂

    18. גליה פברואר 15, 2022 בשעה 7:10 pm הגב

      לא הבנתי איך לגלגל לצורת לחמניה

      • malky adler פברואר 17, 2022 בשעה 9:41 am הגב

        מרדדים לצורה אובלית/מלבנית ומגלגלים כמו רולדה

    19. יעלה מרץ 3, 2022 בשעה 5:53 pm הגב

      האם ניתן להשתמש בקמח שמרים של אוסם? אם כן מה צריך לשנות במתכון?

      • malky adler מרץ 8, 2022 בשעה 12:44 pm הגב

        מניחה שאפשר, אני לא קונה קמח שמרים. אין טעם לשלם על זה.
        שימי קמח שמרים ותוותרי על השמרים

    20. Miryam מאי 29, 2022 בשעה 7:00 am הגב

      שלום
      האם ניתן להשתמש בקמח פיצה? תודה מרים

      • malky adler מאי 29, 2022 בשעה 10:20 am הגב

        לא ניסיתי, לא אמורה להיות בעיה

    21. משה נובמבר 9, 2022 בשעה 11:14 am הגב

      25 גרם מלח בתוך הבצק נשמע המון – זה כולל את המלח גס שמפזרים למעלה או לא?

      • malky adler נובמבר 10, 2022 בשעה 10:24 am הגב

        זה לא כולל את המלח שלמעלה

    22. חסינה דצמבר 7, 2022 בשעה 7:20 am הגב

      היי מלכי, האם הבצק צריך לצאת רטוב?

      • malky adler דצמבר 25, 2022 בשעה 1:46 pm הגב

        לא ממש

    23. חנה יוני 11, 2024 בשעה 9:59 am הגב

      יצא טעים ורך מבפנים בטירוף המתכון שהכי הצליח לי הפרעצל
      תודה רבה

      • malky adler יוני 13, 2024 בשעה 10:20 am הגב

        איזה כיףףףף
        תודה רבה

    24. רחלי נובמבר 24, 2024 בשעה 7:06 pm הגב

      מתכון מנצח!!
      מכינה לילדים לביהס עם כל מיני תוספות זעתר/ שבבי בצל מלח גס וכו' והם עפים על זה!!
      תודה על המתכונים המוצלחים!!

      • malky adler דצמבר 5, 2024 בשעה 9:10 am הגב

        איזה כיף שאהבת
        תודה רבה

    25. ענת חיים ינואר 3, 2025 בשעה 8:07 am הגב

      מתכון אליפות

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס