בצק שמרים עם שמן זית במילוי קרם חציל שחור וגבינות עשירות.
חלק מהפקת חנוכה לתנובה

חומרים: 
בצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 ורבע כוסות מים
כפית מלח
מילוי:
קרם חציל שחור
2 חצילים
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס טחינה גולמית
כף שמ"ז
מלח ים אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור
שן שום
100 גרם גבינת פטה פיראוס
100 גרם גבינה בולגרית פיראוס
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח ושמרים יבשים
 - מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח
 - לשים כ5 דקות
 - מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות
 - מתפיחים כשעה
 
קרם חציל שחור
- שורפים את החצילים על הגריל או על האש עד שהקליפה צרובה
 - מעבירים למעבד מזון עם הקליפה וטוחנים לקרם חלק
 - מוסיפים שום, לימון וטחינה וטוחנים
 - מתבלים במלח ופלפל שחור
 - מחלקים את הבצק ל 2
 - מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ"מ
 - מורחים קרם חציל מפזרים קוביות פטה ובולגרית ומגלגלים לרולדה
 - גוזרים בעזרת מספרים באלכסון 3/4 מגובה הגליל כל 5 ס"מ ומסדרים פרוסה אחת לימין ואחת לשמאל
 - מורחים בביצה ואופים בחום של 175 מעלות 25 דקות
 
המתכון הופק עבור תנובה

צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb7ns4sm
						                        
															

                                          
                                          
                                          
הכנתי לשבת
יצא מדהים
אין על המתכונים שלך,
כשאני עושה אותם אני בטוחה שיצליח
תודה רבה
תודה. ממש מרגש לשמוע. נותן כח להמשיך 🙂