גלידה ווניל עם שילוב עוגיות כבר יש, אז חשבתי על שילוב של פאדג' אפוי, אבל הייתי צריכה שלא יהיה קשה לאכול אותו כשהוא קפוא, לכן הוא עם שמן ולא עם חמאה.
אפיתי עוגיות פאדג' בתוך התבנית, עשיתי שקע במרכז כל עוגיה וזילפתי קרמל מלוח, ובמחצית השניה של התבנית הכנתי גלידת ווניל, כל זה טבול בשוקולד בלונדי עם בראס לוז, היש מפנק מזה?
12 ארטיקים גדולים
חומרים:
פאדג' שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
2 ביצים M
100 גרם (חצי כוס) סוכר
70 גרם (חצי כס) קמח
1 כפית אבקת אפיה
לקרמל מלוח:
75 גרם סוכר
60 גרם גלוקוז
135 גרם שמנת מתוקה
1/2 כפית ווניל
120 גרם חמאה
1 גרם מלח (עדיף מלח אטלנטי)
גלידת ווניל
250 גרם שמנת מתוקה
200 גרם חלב מרוכז
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותיתי
ציפוי
400 גרם שוקולד בלונדי
40 גרם חמאת קקאו
50 גרם בראס לוז (לבחירה)
אופן ההכנה:
פאדג' שוקולד
- ממיסים את השוקולד והשמן ומקררים לטמפרטורת החדר
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים
- מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפיה ומערבבים לאיחוד
- מצננים במקררכ20 דקות
- בעזרת כף או כף גלידה קפיצית שמים בתבנית מגנום מהבלילה עד מחצית הגובה
- אופים בחום של 180 מעלות 12 דקות (טורבו)
- מצננים, ובעזרת כפית עושים שקע במרכז כל פאדג'
קרמל
- שמים בסיר עם תחתית עבה סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב, אין צורך לערבב, ניתן לנענע את הסיר מצד לצד במהלך התהליך.
- במקביל מחממים את השמנת והווניל
- יוצקים בזהירות את השמנת החמה על הקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים
- מצננים מעט ומוסיפים את החמאה והמלח
- טוחנים בבלנדר מוט ומקררים במקרר כשעה או שעתיים
- מזלפים מהקרמל בעזרת שק זילוף או כף מעט קרמל בשקע שיצרנו.
- מקפיאים מעט להתייצבות
גלידת ווניל
- מקציפים שמנת מתוקה
- מוסיפים חלב מרוכז וווניל וממשיכים להקציף לאיחוד
- יוצקים על הפאדג'
- מקפיאים היטב
ציפוי
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו והבראס וטובלים את המגנומים הקפואים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2fjwp483
מעורר דובים המתכון ………..ארטיק קרנצי !!!!!!!!!!!
אולי אפשר אם תותים לא הכי קפואים……..?
לא הבנתי איפה נכנס פה תותים למתכון
היי,
רציתי לשאול, בשביל להמיר לפרווה,
קצפת צמחית עם חלב מרוכז פרווה יכול להוות תחליף לגלידת וניל?
טכנית כן, אבל אם ממירים את כל הרכיבים החלביים בתחליפים זה פוגם בטעם. לשיקולך
היי
רציתי לשאול האם גלידת הוניל נשארת יציבה מחוץ למקפיא? לא צריך ג'לטין כדי שלא תימס מהר?
זה גלידה, אוכלים קפוא, גם בארטיקים שאת קונה בסופר אין גלטין, אוכלים מהמקפיא
לא התערבב לי הקרמל עם החמאה אז ויתרתי אבל גם המקל לא הצליח לתפוס לי את העוגייה אז אכלנו כמו קינוח היה טעים
היי…אני באמצע להכין את הגנום הזה פאדג אפוי ומעל גלידה יש לי חשש לפני שמכינה את החידה אם אחרי הקפאה הפאדג יצא מהסיליקון כי זה פעם ראשונה משלבת אפייה וגלידה
כשקפוא הוא משתחרר מצויין