8 מנות
חומרים
מוס פרות יער
200 גרם מחית פרות יער/אוכמניות
50 גרם סוכר
2 חלבונים
125 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
5 גרם ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים
מוס וניל
150 גרם שוקולד לבן חלבי / פרווה
300 גר' שמנת מתוקה או צמחית
3 גרם ג'לטין מומס ב18 מ"ל מים
כפית משחת וניל או תמצית ווניל איכותית
רוטב
1/3 כוס סוכר
כף מיץ לימון
100 גר' פירות יער קפואים
אופן ההכנה:
מוס פירות יער
- משרים את הג'לטין במים עד לספיגה מלאה
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר
- מערבבים עם מחית הפרי
- מחממים במיקרו את הג'לטין 10 שניות להמסה (זהירות לא להרתיח) ומוסיפים לתערובת
- מקציפים את הקצפת ומקפלים לתערובת.
- מניחים כוסות באלכסון על גבי תבנית ביצים ריקה וממלאים עד מחצית הגובה
- מקפיאים לפחות 3 שעות
מוס ווניל
- מחממים מחצית מכמות השמנת ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
- מחממים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה ומוסיפים לשוקולד
- מקררים לטמפרטורת גוף
- מקציפים את המחצית השנייה של השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לשוקולד.
- מיישרים את הכוסות ויוצקים ע"ג המוס הקפוא ומקפיאים
רוטב פירות יער
- שמים את הסוכר בסיר וממיסים עד לקבלת קרמל
- מוסיפים לימון ופירות יער ומבשלים 5 דקות להסמכה
- מקררים ויוצקים על המוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb7fl76k
להשתמש בחלבון ולא בחלמונים למוס פירות יער? זה לא טעות?
לא טעות
יש לי בת הריונית שלא אוכלת ביצים לא מבושלות כיצד ניתן להכין את המוס פירות יער בלי להשתמש בביצים חיות?
לקנות חלבונים מפוסטרים, או להכין מרנג איטלקי עם סירופ סוכר ב118 מעלות שמפסטר את הביצים
אוכמניות ופירות יער, מה יותר טוב? מה ההבדל ביניהם?
מתי מוסיפים את התמצית וניל?
את הרוטב מוסיפים בסוף או לפני ההגשה?
ושאלה אחרונה, כמה זמן להוציא מהמקפיא לפני ההגשה?
תודה- זה נראה מהמם!!!
אוכמניות הן חלק ממשפחת פרות יער. יש עוד פירות יער, פטל, דומדומניות, קסיס ועוד.
הווניל כדאת מחממת
הרוטב לפני ההגשה
לאכול מופשר
אם אפשר רק תותים בנקום פרות יער?
כן
יש אופציה אחרת למוס במקום ביצה?
את יכולה להכין מוס אחר. יש כאן
רציתי לשאול כשאת מציינת במתכון מחית מה הכוונה?
הפרי שרשום לדוג' תות כשהוא טחון?
כן. פרי טחון. יש לקנות מחיות מוכנות או שאפשר לטחון לבד
כמה זמן מראש ניתן להכין? האם אפשר לשמור בהקפאה עד ההגשה?
אין בעיה להקפיא. אבל לא לאכול קפוא אלא מופשר.
האם אפשר להכין ללא ג'לטין בכוסות?
(שכבות ישרות ולא אלכסוניות)
והאם אפשר לשים מראש את הרוטב, ולהקפיא כך?
תודה!!
ללא גלטין השכבות יכולות להתערבב אחרי הפשרה.
אפשר להקפיא עם הרוטב
השכבה של הפירות יער יצאה לי מאד צמיגה
האם זה יצא יפה באלכסון?
לא אמור לצאת צמיגי, אולי שמת יותר מדי ג'לטין?