• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד בתוך חצי כדור שוקולד
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    מוס שוקולד בתוך חצי כדור שוקולד

    מוס שוקולד בהגשה קצת שונה

     

    10 מנות

     

    חומרים

    לבסיס פריך

    150 גרם קמח

    50 גרם סוכר

    100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

    1 חלמון

    מוס שוקולד

    135 גרם שוקולד מריר 50% שבור לקוביות

    150 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה

    225 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה

    גלאסז' שוקולד

    70 גרם קקאו (רצוי 22% שומן)

    150 גרם חלב קוקוס

    200 גרם סוכר

    50 גרם מים

    10 גרם ג'לטין מומס ב60 גרם מים

     

    לקישוט

    300 גרם שוקולד מריר

     

    אופן ההכנה:

    לבסיס פריך

    •  שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הביצה מעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ
    • מקפיאים כחצי שעה, קורצים עיגולים בקוטר 4.5-5 ס"מ
    • מחממים תנור ל 160 מעלות.
    • אופים כ12-15 דק' להזהבה

    מוס שוקולד

    • מחממים 150 גרם שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה (גנאש).
    • מצננים לטמ' חדר
    • מקציפים את החלק השני של השמנת ומקפלים לגנאש.
    • יוצקים את המוס לתבנית סיליקון חצי כדור קוטר 6 ס"מ ומקפיאים

    גלאסז' שוקולד

    • מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. מקררים מעט ומוסיפים את הג'לטין המומס.
    • מסננים את הקרם.
    • מצננים ל35 מעלות
    • שמים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הציפוי
    • מניחים כל כיפת מוס על גבי עוגית בצק פריך
    • מומלץ להכין את הגלאסז' 24 שעות לפני השימוש.

    לקישוט

    • מטמפררים את השוקולד ויוצקים לתבנית פוליקרבונט או סיליקון יותר גדולה מהתבנית של המוס.
    • מרוקנים את השוקולד על מנת לקבל ציפוי דק בלבד
    • מכניסים למקרר להתגבשות ומשחררים מהתבנית
    • לוקחים קורצן בקוטר 5 ס"מ ומחממים בעזרת ברנר, ויוצרים חור בחצי כדור השוקולד
    • מכסים את המוס בחצי כדור שוקולד מחורר.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2ep4reug
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחי פרווה, קינוחים אישיים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    פאי לימון ללא גלוטן לפסח

    פאי לימון ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    12 תגובות

    1. הודיה מרץ 14, 2023 בשעה 6:51 pm הגב

      מהמם!!!
      במה אפשר בגלאסז להמיר את חלב הקוקוס?

      תודה רבה!

      • malky adler מרץ 19, 2023 בשעה 11:20 am הגב

        חלב או כל תחליף חלב

    2. בתיה ספטמבר 20, 2023 בשעה 5:15 pm הגב

      היי, האם המוס עמיד בבר, או שיש צורך להוסיף גלטין?

      • malky adler ספטמבר 22, 2023 בשעה 10:52 am הגב

        אם השווקולד עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו אין צורך בתוספת ג'לטין

        • מתנאל דצמבר 31, 2024 בשעה 8:39 am הגב

          שלום תודה רבה לך על המתכונים המטורפים
          אשמח לדעת אם כשכתוב שמומלץ להכין את הגלסאז 24 שעות לפני אז פשוט משאירים אותו על השיש או מכניסים למקרר?

          • malky adler ינואר 1, 2025 בשעה 10:57 am הגב

            על השיש

    3. אביטל אוקטובר 14, 2023 בשעה 9:53 pm הגב

      תודה!
      כולם מתלקקים מהמתכונים שלך…!
      השאלה הקבועה- טוב בהקפאה?

      • malky adler אוקטובר 16, 2023 בשעה 11:10 am הגב

        איזה כיף שאתם אוהבים.
        בהחלט, אין בעיה להקפיא מוסים

    4. רבקה אוגוסט 4, 2024 בשעה 10:55 pm הגב

      לא הבנתי איך אני יוצרת את הכיפה מלמעלה אשמח לפירוט

      • malky adler אוגוסט 5, 2024 בשעה 12:59 pm הגב

        כמו שכתוב, יוצקים שוקולד מטומפ]רר לתבנית חצי כדור ומרוקנים על מנת לקבל חצי כדור חלול.
        לאחר שמתייצב מחלצים מהתבנית ועושים חור בעזרת קורצן מחומם

    5. תמר אוקטובר 9, 2024 בשעה 4:43 pm הגב

      אפשר להמיר את החלב קוקוס בגלאסז לריץ?

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:48 am הגב

        אפשר לשים שמנת צמחית לא מדוללת (גלידן)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס