• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד ואפרסקים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס שוקולד ואפרסקים

    עוגת מוס קלה ללא גלוטן, העוגה צולמה כבר לפני קרוב ל10 שנים ועדין רלוונטית מתמיד.

    שילוב של מוס שוקולד עם מוס אפרסקים שהכנתי שלא בעונה ולכן השתמשתי באפרסקים משומרים.

     

     

    תבנית בקוטר 26

    חומרים:

    לבסיס

    5 ביצים מופרדות
    200 גרם (כוס) סוכר
    15 גרם (כף) קקאו
    30 גרם (2 כפות) אבקת להכנת שוקו
    15 גרם (כף) אבקת שקדים

    מוס שוקולד

    270 גרם שוקולד
    300 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית
    250 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית

    מוס אפרסקים

    3 ביצים מופרדות
    60 גרם (1/4 כוס)  סוכר
    100 גרם שימורי אפרסקים
    10 גרם ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים
    2 כפות ליקר
    200 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית

    אופן ההכנה:

    • מחממים תנור ל180 מעלות
    • מערבבים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, קקאו, אבקת שוקו ואבקת שקדים
    • מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב
    • מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים
    • יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ35 דקות
    • מצננים את הבסיס.

    מוס שוקולד

    • ממיסים שוקולד ו300 מ"ל שמנת מתוקה. ומצננים לטמ' החדר
    • מקציפים את השמנת הנותרת (250 מ"ל) ומקפלים אל השוקולד.
    • שופכים על תחתית העוגה ומקפיאים להתייצבות.

    מוס אפרסקים

    • טוחנים את האפרסקים במעבד מזון למחית חלקה.
    • משרים את הג'לטין במים עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
    • מקציפים את החלמונים עם כף סוכר על בן מרי (סיר על סיר מים) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להסיר מהאש ולהוסיף את מחית האפרסקים והליקר.
    • לחמם את הג'לטין כ20 שניות במיקרו עד שנהיה נוזל שקוף וחלק ומוסיפים לתערובת החלמונים ומקררים.
    • מקציפים חלבונים ו1/4 כוס סוכר ומקפלים לתערובת.
    • מקציפים שמנת ומוסיפים למוס. שופכים על שכבת השוקולד ומחזירים למקפיא.
    • מסדרים פרוסות האפרסקים על המוס. ושומרים במקרר עד ההגשה.

     

    צילום:  דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y95vxvgr
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, עוגות ראווה תגיות: אפרסק, מוס, פסח, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    8 תגובות

    1. קרול יולי 30, 2018 בשעה 9:08 am הגב

      עם אין לי ליקר מה להוסיף במקום?

      • malky adler אוגוסט 3, 2018 בשעה 4:32 am הגב

        אפשר לוותר

    2. שושי אוגוסט 8, 2018 בשעה 8:30 am הגב

      1. מה זה אבקת שקדים? שקדים טחונים?
      2. מה פירוש
      מקציפים את החלמונים עם כף סוכר על בן מרי (סיר על סיר מים) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
      להקציף זה לא במיקסר סליחה על הבורות?

      • malky adler אוגוסט 8, 2018 בשעה 8:37 am הגב

        אבקת שקדים זה שקדים מולבנים טחונים דק, קמח שקדים.
        על מנת לא להשתמש בביצים חיות אני שמה את החלמונים בקערה על גבי סיר עם מים ותוך כדי מקציפה במיקסר ידני או במטרפה ידנית, החלמונים מתחממים אך לא הופכים לחביתה.

    3. אלמוג אפריל 26, 2021 בשעה 5:50 pm הגב

      הי אני רוצה לעשות את המתכון בקוטר 24 זה גם טוב ?
      מה אני צריכה לשנות

      • malky adler אפריל 27, 2021 בשעה 4:57 am הגב

        את יכולה להוריד 15-20%

    4. אלמוג אפריל 28, 2021 בשעה 5:03 pm הגב

      בטעות קניתי שקדים טחונים לא קמח שקדים זה גם טוב ?

      • malky adler אפריל 28, 2021 בשעה 6:12 pm הגב

        אם זה טחון גס תטחני שוב, שיהיה דק

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס