• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מקלות לחם עם גרעינים
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    מקלות לחם עם גרעינים

    מתכון ללחם גרעינים, בצק לחם או לחמניות עם תוספת עשירה של  גרעינים ושומשום. פינוק קל הכנה ומרשים לאירוח.

     

    חומרים:

    בצק

     

    350 גרם קמח

    150 גרם קמח מלא או כפרי

    6 גרם שמרים יבשים

    315 גרם מים

    20 גרם דבש או סוכר

    10 גרם מלח

    לתוספות

    100 גרם גרעיני חמניה

    100 גרם גרעיני דלעת

    70 גרם שומשום

    לאחר האפיה:

    2-3 כפות סילאו

     

    אופן ההכנה:

     

    • שמים בקערת המיקסר מים, דבש או סוכר קמחים ושמרים
    • לשים 5 דקות במהירות 1
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 5-7 דקות.
    • מכדררים לכדור ומתפיחים בקערה מכוסה בשקית כשעה להכפלת נפח.
    • ממליצה להוציא כל 20 דקות לשיש לעשות קיפול: למתוח  4 פינות של הבצק כלפי המרכז, להפוך ולכדרר שוב לכדור.
    • מרדדים את הבצק לעובי של  1.5 ס"מ וחותכים רצועות של 1.5 ס"מ
    • מערבבים במגש שטוח וארוך שיכול להכיל את הבצק את התוספות
    • טובלים במים ולאחר מכן בתוספות
    • מניחים על נייר אפיה במרווחים ומתפיחים עוד  כ45-60 דקות (תלוי במזג האוויר)
    • מחממים תנור (טורבו) 200 מעלות
    • אופים 10-12 דקות להזהבה
    • מיד כשיוצא מהתנור מורחים מעט סילאן
    • ניתן להקפיא את המקלות בקופסה אטומה ולחמם בתנור כמה דקות לאחר ההפשרה.

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5eb67qp
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות תגיות: גרעיני חמניה
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    11 תגובות

    1. מרינה מאי 17, 2022 בשעה 5:28 am הגב

      הי. אשמח לדעת כמה זה בכפיות 20 גרם דבש. היות וקשה למדוד דבש בגרמים בגלל צורתו. וגם אשמח לדעת כמה בכוסות מדידה זה 315 גאם מים.

      • malky adler מאי 17, 2022 בשעה 11:56 am הגב

        למה אי אפשר לשקול דבש, להיפך אם אומר לך כף, זה יכול להיות בין 30 ל40 גרם תלוי כמה הכף גדושה. משקל תמיד מדוייק.
        כוס מדידה אונבירסלית מכילה 240 גרם מים

    2. נועה מאי 17, 2022 בשעה 6:05 am הגב

      אפשרי הכל קמח לבן?

      • malky adler מאי 17, 2022 בשעה 11:55 am הגב

        כן

    3. ניצה ה מאי 18, 2022 בשעה 4:23 pm הגב

      היי מלכי תודה על המתכון
      מה אורך כל מקל? העובי סנטימטר וחצי ,אבל באיזה אורך

      • malky adler מאי 26, 2022 בשעה 8:06 am הגב

        בערך 25-20 ס"מ

    4. תמר אוגוסט 2, 2022 בשעה 1:34 pm הגב

      בס"ד
      האם אפשר להשתמש בקמח בריא יותר?או לפחות לשלב חלק?אם כן?איך החישוב?

      • malky adler אוגוסט 4, 2022 בשעה 7:08 am הגב

        אפשר להשתמש בקמח מלא ולהוסיף עוד 40-50 גרם מים

    5. רחל מרץ 19, 2024 בשעה 6:42 am הגב

      מתכון מעולה! הכנתי עם קמח כוסמין 80% והוספתי קצת מים לבצק
      יצא יפה וטעים!!!

    6. אודליה יוני 14, 2024 בשעה 9:57 am הגב

      אין צורך בשמן?

      • malky adler יוני 19, 2024 בשעה 5:56 am הגב

        בלחם אין שמן (בחלות ולחמניות יש)

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס