אוהבים מרשמלו? גם אם אתם לא מתחברים למרשמלו מהסופר תנסו להכין אותו לבד מפירות אמיתיים, אוורירי והרבה יותר טעים מהמרשמלו התעשייתי שלא ראה פרי מעודו.
במתכון זה חובה להשתמש במשקל כי יחס החומרים הוא ערובה להצלחת המתכון.
חומרים
מרשמלו
210 גרם מחית תותים (תותים טחונים במעבד מזון או מחית מוכנה) (1)
210 גרם סוכר
66 גרם סוכר אינברטי (להשיג בחנויות המתמחות) (1)
19 גרם ג'לטין מושרה ב114 גרם מים
40 גרם מחית תותים (2)
95 גרם סוכר אינברטי (2)
לפידור
100 גרם קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מרתיחים מחית (1) , סוכר וסוכר אינברטי (1) ל110 מעלות
- בקערת המיקסר שמים את הגלטין (אין צורך להמיס), המחית (2) והסוכר האינברטי (2)
- יוצקים את המסה הרותחת אל המיקסר ומקציפים בעזרת מקצף בלון עד אשר מתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה (כ20 דק')
- משמנים משטח סיליקון.
- ניתן להניח מסגרת על גבי הסיליקון ולשפוך את המסה לתוך המסגרת או לזלף צינורות על גבי משטח הסיליקון.
- מערבבים קורנפלור ואבקת סוכר ומפדרים את המרשמלו.
- ממתינים לילה לייבוש.
- משחררים את המסגרת ובעזרת סכין חותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. טובלים בתערובת הקורנפלור וא. הסוכר. מברישים את עודף האבקות ומגישים.
- את הצינורות גוזרים לאורך של 15 ס"מ וקושרים.
- שומרים בקופסה אטומה.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wpdbrph