לאחרונה בגלל הקורונה, בני המשפחה לומדים ולפעמים זאבי עובד מהבית, תמיד טוב שיש עוגה בחושה ליד הקפה או סתם כשיש הפסקה מהזום ורוצים משהו מהיר וטעים.
לפעמים זו עוגת שיש, מייפל או קפה אבל ניסיתי לגוון עם משהו חדש, שיצא מוצלח, אז בין סדנא לסדנא הכנתי שוב כדי לצלם ולשתף גם אתכם.
2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
300 גרם חלב או תחליף חלב (אפשר גם לדלל גלידן ביחס של 1:1 עם מים)
180 מ"ל שמן
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
150 גרם קוקוס
100 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
- מקציפים בקערה המיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- במד ליטר שמים שמן וחלב
- בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה וקוקוס
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והנוזלים עד לאיחוד
- מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים
- יוצקים ל2 תבניות ואופים 170 מעלות כ35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- העוגה טובה בהקפאה.
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y2lqob6m
שמחתי להכיר את האתר, שלך שמעלה נוסטלגיה קולינארית מרגשת.
לגבי "עוגה בחושה שוקולד וקוקוס": למי שרגיש לקוקוס , איזה תחליף היית מציעה תחליף?
האם יש לך מדור מאכלים ברוח הבית ההונגרי?
KOSZONEM SZEPEN!
רותי
אפשר להחליף את הקוקוס באגוזים טחונים או עוד 100 גרם קמח.
באתר אני פחות בתחום האוכל כי אני קונדיטורית. יש קטגוריה של מתכונים נוסטלגיים , יש שם עוגות הונגריות.
מלכי שלום,
במקום חלב אפשר לשים גלידן שזה אומר קצפת צמחית?? או משהו אחר?
תודה מראש
כתוב בפוסט שאפשר לדלל גלידן