שילוב בננות ושוקולד הוא שילוב מנצח. המון פעמים אני קונה כמה בננות ולפני שמספיקים לאכול אותן הן מתחילות להשחיר ואז כבר אף אחד לא רוצה לאכול אותן. לפעמים אני מקפיאה ומכינה סורבה ולפעמים מכינה את העוגה המהירה והטעימה הזו. העוגה מצויינת גם ללא הציפוי.
2 תבניות אינגליש קייק
חומרים:
עוגה
3 ביצים M
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
200 גרם (כוס) שמן
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
130 גרם שוקולד
¼ כפית קינמון
½ כף אבקת אפיה
¼ כפית סודה לשתיה
330 גרם (כ4 יחידות) בננות בשלות מאד
ציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד
50 גרם שמן
50 גר'םבראס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
- מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
- מאטים את מהירות המיקסר ומוספים שמן בזרימה איטית על מנת שייספג היטב בתערובת הביצים
- טוחנים במעבד מזון את השוקולד עם הקמח .
- מוסיפים את האבקות והתבלינים ומוסיפים למסה בקיפול ידני מינימאלי ב 2 מנות (מחצית מהאבקות, קיפול עדין ועוד מחצית)
- קוצצים את הבננות.
- מוסיפים בננות בקיפול עדין.
- יוצקים לתבניות משומנות
- אופים בחום של 160 מעלות כ—50 40 דקות : עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצר עם פירורים לחים.
מצננים ומוצאים מהתבנית.
ציפוי
- ממיסים את השוקולד והשמן ומוסיפים את הבראס.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- שמים את העוגה על גבי רשת ויוצקים את הציפוי.
צילום: נחמי וולף סטטילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7vnx4h5