עוגת גבינה אפויה קלאסית, עם כל הטיפים להצלחה. לעוגה גבוהה, אוורירית וצחורה.
העוגה המתקבלת רכה כמו ענן, עקבו אחרי ההוראות ותצליחו לקבל עוגה מושלמת.
הכנתי סירטון קצר על אופן הכנת העוגה. כנסו לקישור
המתכון הבסיסי של חברתי מוריאל עם שינויים קטנים שלי.
אם אתם עדין לא עוקבים אחרי האינסטגרם שלה זה הזמן…
עוגה קוטר 22
חומרים:
בצק פריך
150 גרם (כוס + כף) קמח
40 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
40 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
100 גרם חמאה
1 חלמון
עוגת גבינה
1/2 קילו גבינה 5%
1/2 קילו גבינת טוב טעם
1 מיכל 200 מ"ל שמנת חמוצה
8 ביצים מופרדות
200 גרם (כוס) סוכר
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג ווניל
50 גרם (3 כפות) קורנפלור
כפית משחת ווניל או תמצית ווניל איכותית
לפידור
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק פריך
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את היבשים והחמאה חתוכה לקוביות.
- מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים על לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקפיאים
- קורצים ומניחים בתבנית
- אופים בחום של 160 מעלות 10 דקות
עוגת גבינה
- מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למרנג, לא חזק מדי.
- מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת (גבינות, שמנת, חלמונים, יתרת הסוכר, ווניל ויבשים)
- מקפלים את המרנג ומסת הגבינה
- עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר אפיה רטוב ובנייר כסף.
- משמנים את שולי התבנית או הרינג במעט חמאה
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים
- אופים בתנור סטטי (לא טורבו) בחום של 130 מעלות שעה וחצי.
- העוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז, אל דאגה היא תתיצב בקירור
- מצננים במקרר מספר שעות
- מפדרים באבקת סוכר ונהנים.
הערות:
- אני השתמשתי בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים ולכן לאחר יום העוגה הפרישה מעט נוזלים. ניתן לסנן את הגבינה הלבנה 5% בחיתול בד למשך לילה ואז לשקול 500 גרם (כמובן שיש לסנן יותר מ500 גרם)
- ניתן להחליף 250 גרם מהגבינה הלבנה בגבינת שמנת.
- ב2 המקרים הנ"ל העוגה תהיה מעט יותר יציבה ודחוסה
- הקפידו על אפייה ללא טורבו, זמן ממושך בטמפרטורה נמוכה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9y75t76
איזה עוגה מגרה!
חבל שאי אפשר לטעום דרך המסך… 🙂
אפשר להכין, זה ממש פשוט… 🙂
ממילא אם מסננים גבינה 5% אז יוצאת גבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. אז כדאי להתחיל עם 9% בלי לסנן.
אני לא סיננתי
לי יש תנור רק עם טורבו האם אפשר לעשות את העוגה הזו? אם כן באיזה חום?
תודה
לא ממליצה לעשות עוגות גבינה בטורבו. תנסי בחום יותר קצת נמוך ושימי תבנית עם מים בתחתית התנור
מה זאת גבינת טוב טעם ?
גבינה לאפייה, יחסית יבשה
היי! האם ניתן להחליף הגבינה אחרת? לא מוצאת בסופרים שקרובים לביתי.
העוגה נראית מעולה אני ממש רוצה כבר לנסות להכין !
כל גבינה יבשה, כתבתי שאם לא מוצאים אפשר לסנן גבינה ולשקול לאחר סינון
אני חושבת שתבנית 24 זה קטן מאוד וודאות.צריך
קוטר26-28.
בסדר 8 ביצים אף פעם לא יכנסו ב24.
העוגה שבתמונה זה 1:1 המתכון. תנסי אותי. עובדה שנכנס
מה קוטר 24?
כתוב במתכון קוטר 22
אני הכנתי בתבנית קוטר 22
כמה זמן צריך להקפיא את התחתית לפני שאופים אותה.
והאם צריך לקרר את זה לפני שמוסיפים את תערובת הגבינות
תודה
להקפיא 15-20 דקות. לקרר לטמ' חדר
העוגה יצאה מדהים
אווירית ותפוחה ממש כמו ענן
איזה כיף לשמוע. אם יש לך תמונה אשמח אם תעלי לאינסטגרם או לפייסבוק ותתייגי אותי שאראה.
קודם כל זה אני ולא היא ? אני כבר חילקתי את העוגה לפרוסות
סליחה, שי יכול להיות גם וגם… פעם הבאה…
לא הבנתי את ההוראה לעטוף את התבנית מבחוץ נייר אפיה רטוב ובנייר כסף, וגם משמנים את שולי התבנית בחמאה? האם יש לך סרטון או תמונה למה את מתכוונת? אשמח שתשלחי לי למייל, תודה, והעוגה נראית אליפות!!!
משמנים את התבנית מבפנים. על השוליים החיצוניים שמים נייר אפיה רטוב, וכדי שלא ייפול מצמידים עם נייר כסף. מקווה שזה יותר ברור 🙂
בשמחה
האם יש אפשרות למרוח מעל פרות יער?
ברור
עשיתי בדיוק לפי מה שכתוב והעוגה לא התייצבה במהלך הלילה ויצאה עוגת קוטג' …. טעימה אבל לא יציבה מספיק
אם יצא מרקם קוטג' זה אומר שהבלילה לא הייתה חלקה לני הכניסה לתנור. באיזה גבינה השתמשת? אם העוגה לא התייצבה חסר זמן אפיה, יש לבדוק שהשוליים יציבים והמרכז של העוגה רוטט ואז היא מתייצבת בקירור.
הי
העוגה נראית וואו..
רוצה רק לוודא לגבי גודל הרינג..
כתוב קוטר 22
המסה לא גדולה מדי לקוטר כזה?
אכן קוטר 22
יצא מדהים!
תודה על המתכון.
הי
האם אפשר לאפות בצק פרי בטורבו.
את הפריך כן. את העוגה לא
הי מלכי,
ראשית תודה רבה על המתכון המפורט והברור.
אחרי קריאת תגובות שונות לגבי קוטר התבנית, עשיתי אותה בקוטר 22, כמו שכתוב. המסה ללא ספק גדולה מדי… כרגע בתנור נאפות להן עוגה אחת בקוטר 22 ואחת נוספת בתבנית 18. זו שב-18 ללא בצק בתחתית. מחכה לראות מה יצא.
כנכדה ובת לילידי הונגריה, מכירה מקרוב את המחברות הכתובות בכתב יד מחובר ומסודר (ואת התוצרים שאין להם מתחרים). מרגש.
היי
העוגה בתנור. לא הצלחתי להגיע למרקם ממש חלק למרות שהשתמשתי בכל מיני אביזרים. הבלילה די קוטגית( השתמשתי בכנען , לא מצאתי טוב טעם) שהיא בדכ מהווה אצלי תחליף ראוי. מקווה שאולי אחרי אפיה, תצא פחות במרקם קוטג?♀️
א הבלילה לא חלקה כדאי לטחון בבלנדר מוט לפני הוספת החלבונים המוקצפים
היי
טחנתי עם בלנדר מוט , לא עזר. התקבל מרקם קוטג. אם אשמש -750 גר גבינת סקי , יעבוד?
תסתכלי בסירטון שצירפתי. אני מערבבת ביד ויוצא חלק
היי
קודם כל תודה רבה על ההתייחסות, והתשובות. הסתכלתי בסרטון , כך עשיתי ואחכ אפילו טחנתי עם בלנדר מוט. כנראה שהבעיה היתה בגבינה. שאלתי הנוספת האם אפשר להשתמש רק בגבינה 5 אחוז ועדיין לקבל אותה תוצאה
תודה??
טוב טעם זה גבינה 5% יבשה. השתמשתי בחצי קילו גבינה רגילה וחצי קילו טוב טעם. אם תשימי רק גבינה רגילה יצא רטוב מדי ויפריש מלא נוזלים. את יכולה לסנן גבינה בחיתול לילה ולשקול ממנה 500 גרם במקום הטוב טעם, אבל קחי בחשבון שכשאת מסננת את מעלה את אחוזי השומן כי המים מופרשים בסינון. לכן עדיף להשתמש בטוב טעם, היא גם יבשה וגם 5%
יש לי רק 250 טוב טעם מה אפשר לשים במקום קוטג? שמנת חמוצה? אין לי עוד גבינה חוץ מה500 שכבר השמשתי
אפשר עוד גבינת שמנת או גבינה לבנה מסוננת. לא שמים קוטג בעוגת גבינה. שמנת חמוצה כבר יש במתכון