עוגת דבש קלאסית, עוגה שאני מכינה כל שנה. מופיעה באתר כמאפינס ומכיוון שרבים מחפשים באתר עוגת דבש, צילמתי והקדשתי לה פוסט נפרד.
2 אינגליש קייק
חומרים
315 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
300 גרם (1 כוס) דבש
1 כפית תמצית וניל
160 גרם (3/4 כוס) שמן
240 גרם (1 כוס) תה מ3 שקיות
זיגוג אופציונאלי
2 כפות אבקת סוכר
מעט מים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות
- מערבבים קמח , אבקת אפיה , סודה לשתיה וקינמון בקערה
- מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח
- מוסיפים דבש ,ווניל ומקציפים לאיחוד
- מוסיפים את השמן בזילוף איטי
- מוסיפים את היבשים והתה לסירוגין ומערבבים רק עד לאיחוד
- יוצקים לתבניות אינגליש קייק ואופים כ25 דק' עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים. - העוגה טובה בהקפאה
זיגוג
- מערבבים אבקת סוכר עם מעט מים לקבלת קרם מאד סמיך
- מזלפים פסים מעל העוגה
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y4sa3elo
תודה על המתכון! תה- הכוונה לתה שחור פשוט?
תה רגיל
העוגה לא יוצאת מתוקה מידי, עם 3/4 כוס סוכר וכוס דבש?
לטעמי לא. תנסי ותחליטי
היי
המתכון ניראה טוב מאד.
מפאת מחסור בביצים באזור הצפון האם תוכלי להמליץ לי על אלטרנטיבה אחרת לביצים שבמתכון
תודה רבה
בברכת שנה טובה
שרה אור ברידזה
לא שמעתי על מחסור. בכל מקרה, חפשי מתכון אחר. את העוגה הזו לא ניתן להכין ללא ביצים
היי מלכי תודה על המתכון נראה מושלם!!!
בתמונה זה נראה כאילו לעוגה יש שני צבעים מה זה אומר שהדבש נופל למטה?
זה תאורה בלבד. לא שוקע
יצא מושלם תודההההה
תודה רבה על המתכון המושלם!!! שנה שניה שמכינה אותה…
על כמה מעלות אופים?
אה,
עכשיו ראיתי שכתבת 160
תודה על המתכון,
אפשר להחליף את התה בקפה?
תודה
אם בא לך טעם קפה זה אפשרי, התה נותן צבע