• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס שוקולד לבן ופסיפלורה

    מתכון לעוגת ראווה חלבית טעימה ומיוחדת. העוגה אומנם קצת מורכבת ודורשת הכנה מראש והקפאה בין השלבים אך התוצאה היפה והטעם שווים את המאמץ

    רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ

    חומרים:

    ביסקויט מרציפן פיסטוק

    100 גר' מרציפן
    2 ביצים
    25 גר' מחית פיסטוק
    2 כפות קמח (לפסח 2 כפות קמח תפו"א)
    1/2 כפית א. אפיה
    35 גר' חמאה מומסת

    מוס שוקולד לבן

    300 גר' שוקולד לבן
    600 גר' שמנת מתוקה
    8 גר' ג'לטין מומס ב48 גר' מים

    מוס פסיפלורה

    330 גר' מיץ פסיפלורה טרי מסונן מגרעינים או מחית מוכנה
    4 חלבונים
    3/4 כוס סוכר
    6 גר' ג'לטין מומס ב36 גר' מים
    270 גר' שמנת מתוקה

    ציפוי

    גלזורה קרה (מירור)

    קישוט
    100 גר' שוקולד לבן מטומפרר או צימקאו לבן מומס
    צבע מאכל סגול על בסיס שמן
    שקף
    גרעיני פסיפלורה

    אופן ההכנה:

    ביסקויט

    • מחממים מעט את המרציפן במיקרוגל על מנת לרכך אותו
    • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המרציפן ומחית הפיסטוק (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
    • מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מוסיפים קמח מעורב עם אבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
    • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
    • יוצקים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות 10 דקות. ומצננים.

    מוס שוקולד לבן

    • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה
    • מחממים מחצית מכמות השמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
    • ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה
    • ממיסים את הג'לטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין.
    • מוסיפים את הג'לטין לתערובת השוקולד תך כדי בחישה.
    • מצננים את התערובת לטמפרטורת גוף.
    • מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד. ההקצפה הרכה גורמת לתערובת להיות נוזלית וכך שכבות העוגה יוצאות ישרות.
    • מרפדים את דפנות התבנית בשקף מניחים בתחתיתה את הביסקויט פיסטוק ויוצקים את המוס על הבסיס. מקפיאים לשעתיים לפחות.

    מוס פסיפלורה

    • מחממים מעט ממיץ הפסיפלורה
    • ממיסים את הג'לטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין
    • מוסיפים את הג'לטין המומס למיץ החמים, ומאחדים עם יתרת המיץ.
    • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים אל המיץ
    • מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט ומקפלים לתערובת.
    • יוצקים על השכבה הקפואה של מוס השוקולד
    • מקפיאים למשך 6 שעות לפחות. מומלץ לילה.
    • מורחים על העוגה הקפואה גלזורה קרה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

    לקישוט

    • מערבבים את השוקולד המטומפרר או הצימקאו המומס עם צבע המאכל ומורחים על השקף
    • מכניסים להקפאה למספר דקות. שוברים בצורה לא סימטרית ותוקעים בעוגה.
    • מפזרים מעט גרעיני פסיפלורה.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybhtv5yp
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, עוגות ראווה תגיות: עוגת מוס, פסח, פסיפלרה, שוקולד לבן
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. יהודית יוני 22, 2020 בשעה 10:58 pm הגב

      שלום מלכי,
      במה אפשר להמיר את המרציפן?
      תודה

      • malky adler יוני 23, 2020 בשעה 6:02 am הגב

        תכיני תחתית אחרת

    2. בתיה אוגוסט 11, 2021 בשעה 6:31 am הגב

      היי מלכי,

      במתכון רשמת שהגלזורה הקרה היא מירור, איך מצפים בו את העוגה? מחממים אותו למרקם נוזלי?

      • malky adler אוגוסט 11, 2021 בשעה 7:07 am הגב

        מחממים מעט כדי שיהיה אפשר למרוח. יש כאלו שגם אחרי חימום הם מאד סמיכים אז אפשר לדלל במעט מים רותחים

    3. חדוה יוני 16, 2022 בשעה 6:47 pm הגב

      באלי לעשות את המתכון בכוסיות קינוח
      כמות הג'לטין משתנה?

      • malky adler יוני 19, 2022 בשעה 6:35 am הגב

        אפשר להוריד מעט מכמות הג'לטין אבל לא חובה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס