דיסקיות מרנג צחור ובין השכבות מוס שוקולד טעים. הכי מתאים לילי הסדר
עוגה בקוטר 20
חומרים:
למרנג:
150 גר' חלבונים (5 חלבונים)
300 גר' (כוס וחצי) סוכר
50 גר' קוקוס
למלית:
400 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מרנג:
- שמים את החלבונים והסוכר בקערה חסינת אש ומניחים מעל סיר עם מים.
- מחממים את המים ומערבבים את החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס (בערך 65 מעלות)
- מעבירים את התערובת בחמימה למיקזר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
- מסמנים על נייר אפיה 3 עיגולים בקוטר 20 הופכים את הנייר ומזלפים ספירלה על גבי בנייר.
- מפזרים קוקוס דרך מסננת
- אופים כחום של 80 מעלות עד שהמרנג יבש ומתנתק מנייר האפייה בקלות
מלית:
- מרתיחים 150 מ"ל שמנת ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה ומקררים 4 שעות
- מעבירים למיקסר ביחד עם יתרת השמנת ומקציפים לקבלת קרם יציב
- מזלפים מעל דיסקית אחת ומכסים בדיסקית נוספת וחוזרים על הפעולה שוב
- ניתן לפזר על השוקולד המזולף מעט קוקוס
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
שלום מלכי, האם אפשר להכין העוגה יום מראש? או רק באותו היום שאוכלים ממנה?
תודה
אפשר להכין עד יומיים לפני
היי מלכי, אני צריכה שהקינוח יחזיק מעמד על שולחן למשך בערך 4-5 שעות.. ממליצה להוסיף למוס ג'לטין ואם כן מה היחס?
אם את משתמשת בשוקולד מריר איכותי עם אחוז מוצקי קקאו של 50%ומעלה זה מאד יציב ואין צורך בג'לטין
היי:)
חייב לפזר קקוס על שלושת עיגולי המרנג לפני האפייה, הטעם של הקוקוס מורגש ואפשר לשים משהו אחר במקום?
תודה:)
ממש לא חייבים, אפשר להשאיר נקי
היי, אם אני רוצה להכין את זה בצורה של עוגיות, לעשות פשוט את העיגולים קטן יותר. האם זה יעבוד?
ואם אני אשנה את השוקולד מריר לשוקולד חלב זה יעבוד?
תודה!
אפשר להכין גם באישי. לגבי שוקולד חלב זה פחות יציב, צריך יחס שונה. יותר שוקולד (בערך 300-320 גרם שוקולד חלב)
נראה מרשים! אני מתכננת להכין את זה אבל סורי על השאלה, איך אוכלים את זה?? המרנג לא נשבר ברגע?
אחרי שזה עומד קצת במקרר זה נחתך מצויין
נראה מעולה 🙂 כמה זמן בערך המרנג צריך להיות בתנור ? בטמפרטורה כזו בדרך כלל זה בין 3-5 שעות ….
כן. משהו כזה
שלוםמלכי, שמתי את הגנש קר עם הריצ' להקציף, ונהיה הכל נוזלי במקום קרם מה יכול להיות? מה לא בסדר?
הקצפת יותר מדי. באיזה שוקולד השתמשת?
יצא פצצה!
תודה מלכי האלופה
האם ניתן להשים קרם וניל ואיזה קרם מתאים
את יכולה גם קרם אחר, אבל אם את שמה לדוגמא פטיסייר אז רק סמוך להגשה כי הוא מרכך את המרנג
אני רוצה להכין את זה לארוע בתור עוגת ראוה, אבל מתאים לי עוגה מלבנית, האם זה מתאים? כמו כן האם זה השמר בהקפאה?
אפר לעשות בכל גודל שרוצים. אפשר להקפיא בקופסה אטומה מסר ימים