עוגת קפה של אמא, מתכון וותיק וטעים לעוגת קפה פשוטה ומושלמת ליד הקפה.
אימי הייתה מכינה בתבנית תנור וחותכת לקוביות, אני מעדיפה להכין באינגליש קייק או בתבנית עגולה.
תבנית תנור או 3 אינגליש קייק או תבנית קוטר 24 + אינגליש קייק
חומרים:
7 חלבונים
200 גרם (כוס) סוכר
7 חלמונים
200 גרם (כוס) סוכר
150 גרם (3/4 כוס) שמן
240 גרם (כוס) מים + 2 כפות נס קפה
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם אבקת אפיה
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר
- טורפים את שאר חומרי העוגה בקערה.
- מקפלים את החלבונים המוקצפים
- יוצקים לתבנית משומנת
- אופים בחום של 170 מעלות (טורבו) עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
- באינגליש קייק כ20-25 דקות
- בתבנית 24 כ25-30 דקות.
הערות:
- ניתן להוסיף לעוגה 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- ניתן לזלף ציפוי : 2 כפות אבקת סוכר, חצי כפית נס קפה חול ומעט מים. מערבבים לקבלת קרם סמיך, ומזלפים מעל העוגה.
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/y9wejmyv
הי מלכי!
אפשר במקום נס קפה (או בנוסף) להמיס שוקולד מריר ולשפוך מעל העוגה להכנת עוגת שיש?
בתבנית א.קייק העוגה יוצאת גבוהה? תודה!!
כמובן שאפשר לצפות את העוגה. אם את רוצה עוגת שיש יש כאן מתכון .
יש תמונה של העוגה באינגליש. את יכולה לראות את הגובה.
שלום וברכה
המתכונים נפלאים וטעימים
האם אפשר להקפיא את העוגה הזו? ולכמה זמן?
תודה
בהחלט ניתן להקפיא. עטוף היטב או בקופסה אטומה. גם שבועיים – שלושה
מתכון מעולה!
שאלה… באעזה תבנית אינגליש קייק השתמשת? היא יותר רחבה מהחדפ… אשמח לקישור. איך חילצת את העוגה מהתבנית בשלמותה?
תודה על מתכונים המעולים ממש
השתמשתי במסגרת אלומניום. שמה נייר אפיה ומשחררת בקלות.
היי מלכי
הכנתי את העוגה אבל היא לא יצאה טוב 🙁
המרקם יצא דחוס מאוד, נשאר במרקם נוזלי ולא נאפה טוב בכלל.
מה עשיתי לא נכון?
קשה לענות כי אני לא יודעת מה עשית.
דחוס יכול להיות עירבוב יתר של קמח ואז מתפתח גלוטן
נשאר נוזלי כי לא אפית מספיק (אם זה נוזלי איך זה דחוס?)
אני אופה בטורבו, איך אפית? באיזה תבנית?
הלכתי ממש לפי ההוראות 🙁
המרקם היה ג'לי , דחוס מאוד אבל מצד שני מאוד רטוב.
זה היה נראה שזמן האפיה הוא לא מדד למרקם.
היא לא טפחה כמעט אלא התקשתה למרקם ג'לי
אפייה רגילה ללא טורבו, תבנית אלומיניום ח"פ.