מתכון נוסטלגי ממתכוני סבתא שלי, העוגה הזו הייתה עוגת הדגל של סבתא שלי. היא הכינה אותה כמובן פרווה עם מרגרינה ומים בקרם, שידרגתי אותה כי לטעמי מרגרינה בבצק זה עוד סביר אבל בקרם אין תחליף לחמאה.
תבנית 20 על 30
חומרים:
לבצק
250 (2 ורבע) כוסות קמח
100 גרם חמאה
2 כפיות אבקת סוכר
2 ביצים
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
לקרם
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
2 כוסות חלב
2 ביצים
80 גרם (2/3 כוס) קמח
200 גרם חמאה
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה
- מחלקים ל3 חלקים שווים
- מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעלה בגודל 20 על 30 ס"מ
- מחוררים במזלג ואופים כ10 דקות בחום של 160 מעלות להזהבה
- כשמוציאים מהתנור מניחים על העלה ניר אפיה נוסף ותבנית כמשקולת כדי שהבצק לא יתעגל
- אופים כך את 3 העלים.
לקרם
- מרתיחים חלב וסוכר
- מערבבים קמח וביצים לתערובת אחידה
- יוצקים את החלב תוך כדי ערבוב על הביצים ומערבבים היטב לתערובת חלקה
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
- למחצית מהקרם מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים להמסה
- מכסים את הקרמים בניילון נצמד ומצננים היטב
הרכבת העוגה
- מניחים עלה בתבנית ומורחים שכבה אחידה של הקרם שוקולד.
- מניחים עוד עלה ומורחים שכבה אחידה של קרם וניל.
- מכסים בעלה נוסף ומפדרים באבקת סוכר
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8vfr9fe
תודה !
בס"ד
מושלם
האם יש דרך להמיר את המתכון לפרווה?
אם כן למה להמיר?
תודה
כמו שכתבתי, סבתי שלי הכינה פרווה עם מים ומרגרינה
היי.
רציתי לדעת כמה מים ומרגרינה לגירסת פרווה.
תודה רבה
אותו כמות כמו החמאה והחלב
שלום לך
אשמח לדעת אם אפשרי לשנות את המתכון לפרווה?
כמו שכתבתי בפתיחו המקור היה פרווה. לדעתי הרבה פחות מוצלח ואני לא מכינה בפרווה
האם אפשר בלי ביצים חיות בקרם?
אין ביצים חיות בקרם, זה קרם שעובר בישול וזה מגיע ל85 מעלות (פיסטור ביצים זה בטמפרטורה של כ60 מעלות)