יש מאכלים של שחור או לבן, או שאוהבים אותם או שלא… כזה הוא בדיוק השילוב של שוקולד ותפוז – מי שאוהב מכור לטעם, ומי שלא – זה פשוט לא.
לאבא שלי השילוב המיוחד של שוקולד ותפוז, הוא זיכרון ילדות מתוק. בילדותו שלאחר המלחמה, שלחו אותו לבלגיה, שם קיבל שוקולד עם תפוז, ומאז הוא ממש אוהב. העוגה הזו מוקדשת, עבורו.
תבנית קוטר 24
חומרים:
עוגה
3 ביצים M
250 (כוס ורבע) סוכר
350 מ"ל מיץ תפוזים
200 מ"ל שמן
200 גרם (כוס +שליש) קמח
1 שקית אבקת אפיה
80 גרם (5 כפות) קקאו
2 כפות מחית תפוז
מחית תפוז
3 תפוזים
אופן ההכנה:
עוגה
- מקציפים במהירות בינונית ביצים וסוכר כ8-10 דקות עדש לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- שמים במד ליטר את המיץ והשמן
- מנפים את היבשים
- מנמיכים את מהירות המיקסר
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והנוזלים
- מוסיפים מחית תפוז ומערבבים לאיחוד
- משמנים ומקמחים היטב את התבנית
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
- מחלצים מהתבנית לאחר צינון מלא
- מאבקים באבקת סוכר
מחית תפוז
- שוטפים היטב את התפוזים
- שמים בסיר ומכסים במים
- מרתיחים ומבשלים שעה לאחר שעה מחליפים את המים ומרתיחים שוב לשעה
- חוזרים על התהליך פעם שלישית
- מצננים, חותכים את התפוז לחצי ומוציאים את הגרעינים
- טוחנים עם הקליפה במעבד מזון.
אני מחלקת למנות של 2-3 כפות ומקפיאה, מוסיפה לעוגות בחושות כשרוצה טעם תפוזי
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydf7pb39
היי..
עוגת התפוזים נראית מעולה.. במידה ואני רוצה להשאיר אותה תפוזית ולוותר על הקקאו, האם אפשרי במקום לשים קמח באותה הכמות?
והאם נדרש להוסיף ביצה?
אפשר לשים קמח ואין צורך בעוד ביצה