עוגת קפה קלאסית המתכון הוא מהרפרטואר של אמא שלי ז"ל. מתכון שלא נס ליחו, תמיד טעים ולי הוא מזכיר את הילדות. מקווה שגם אתם תיהנו.
תבנית 30X40
חומרים
לבצק:
630 גרם (4.5 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפיה
4 חלמונים
400 גרם חמאה/מרגרינה
10 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
למלית:
4 חלבונים
350 גרם (1+3/4 כוס) סוכר
2 כפות נס קפה
לבחירה:
50 גר' אגוזים טחונים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מרפדים את התבנית בנייר אפיה
- מערבבים בקערת המיקסר את השמרים עם הקמח
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים לבצק רך וגמיש.
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים.
- מקציפים את החלבונים והסוכר למרנג יציב ומקפלים את הקפה פנימה
- מרדדים עלה אחד לגודל התבנית ומניחים על הנייר
- מורחים מחצית מכמות המילוי. אם רוצים מפזרים מחצית מכמות האגוזים.
- מרדדים עלה נוסף, מורחים את המחצית השניה של המלית ומסיימים בעלה השלישי.
- מחוררים במזלג את העלה העליון.
- אופים 25 דקות
- מקררים, חותכים לקוביות ומפדרים באבקת סוכר.
- העוגה טובה בהקפאה.
צילום: נחמי וולף סטילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybp3r3nr
היי מלכי,
האם ניתן להכין את הבצק עם קמח ללא גלוטן?
מניחה שאפשר עם קמח תמי, אין לי ניסיון עם זה
היי מלכי רציתי לשאול איך אפשר לחתוך את העוגה(להגשה יפה) בלי שהיא תישבר מלמעלה?אולי לסמן לפני האפיה?והאם הקרם בין השכבות צריך להיות בשכבה דקה או עבה? תודה רבה!
אפשר להקפיא מעט את העוגה ואז יותר קל לחתוך מדויק. את הקרם פשוט לחלק ל2 חלקים בין 3 שכבות של בצק
אפשר להחליף חלק מהמרגרינה בשמן
לא ניסיתי, זו עוגה של פעם וזה המקור. שמן יהיה פחות פריך ופחות יציב
הכנתי את העוגה היא היתה מאוד טעימה
מה שכן הבצק היה כל כך דביק שזה יצא כל כך לא יפה
אם תוכלי להסביר איך לרדד את הבצק הדביק
תודה מראש
שירה
לא אמור להיות דביק. האם השתמשת בכוסות מדידה? ייתכן ששמת פחות מדי קמח.
מלכי שלום,
הכנתי את העוגה והבצק יצא מאוד דביק (שקלתי את הקמח במשקל), גם כשניסיתי לרדד אותו בין 2 ניירות אפיה מקומחים זה עדיין לא הלך וגם נשבר. יש איזשהו פתרון?
תודה רבה
אין בבצק נוזלים, לא הגיוני שיצא לך דביק. עשית משהו שגוי ככל הנראה. זה מהעוגות של פעם שעשינו אותם מאות פעמים. הבצק צריך לצאת נח לעבודה.
היי מלכי
רציתי לשאול אם אפשר לשמור את העוגה בהקפאה?
תודה!
בהחלט. בקופסה סגורה
היי מלכי רציתי לדעת אם אפשר לקמח את הבצק כדי שיהיה יותר נוח לבוד איתו ואייך מרימים את את עלה הבצק שלא יקרע
אפשר לקמח, אני מעדיפה לרדד בין 2 נירות אפיה, כך הבצק לא מתייבש מעודף קמח. מקפיאים מספר דקות , מסירים נייר אפייה עליון ואז הופכים על התבנית או על השכבה הקודמת בקלות ומקלפים את הנייר. כך זה לא נקרע
היי מלכי
עשיתי את העוגה מספר פעמים יוצאת ממש מוצלחת
אבל באפיה נוצרות תפיחות לא שוות בחלק העליון שהופכות לשברים
על אף שחוררתי במזלג
ושקלתי את חלקי הבצק
האם יש פתרון לכך? כי העוגה טעימה אבל לא יפה…
חורים אמורים למנוע את התפיחה, תנסי לאפות בתנור סטטי. אני אמנם אופה בטורבו ולא קורה לי, אבל אולי התנור שלך חם