• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לראש השנה

    עוקץ הדבורה

    עוקץ הדבורה מופיעה בכמה גרסאות, אני אשתף אתכן בגרסה המושקעת של בצק שמרים עשיר בחמאה. במילוי קרם פטיסייר עשיר. התוצאה שווה את ההשקעה. אל תנסו להכין גרסה זו בפרווה.

     

    תבנית בקוטר 26

    עוקץ הדבורה
    חומרים

    בצק

    500 גרם (3.5 כוסות) קמח
    30 מ"ל חלב
    20 גרם שמרים יבשים
    כף מלח
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר
    5 ביצים M
    270 גרם חמאה רכה

     

    לציפוי

    40 מ"ל שמנת מתוקה
    40 גרם חמאה
    2 כפות דבש
    20 גרם גלוקוזה (או עוד כף דבש)
    50 גרם (1/4 כוס) סוכר
    60 גרם שקדים פרוסים

    קרם דיפלומט

    כוס ושליש חלב
    1/2 כוס סוכר
    3 חלמונים (ביצה L) או 4 של ביצה M
    30 גרם קמח
    20 גרם קורנפלור
    כפית תמצית וניל
    1 מיכל שמנת מתוקה

    לסירופ

    1+1/4 כוס מים
    1/4 כוס סוכר
    1/3 כוס דבש
    מיץ מלימון אחד

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים בקערת המיקסר שמרים וחלב ומערבבים , מוסיפים ביצים וטורפים
    • מוסיפים קמח סוכר ומלח ולשים עד לקבלת בצק.
    • מוסיפים את החמאה הרכה בחתיכות ממתינים בין החתיכות עד להטמעה של החמאה ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
    • מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים לילה במקרר.

    ציפוי

    • שמים בסיר שמנת מתוקה, חמאה, דבש, גלוקוזה וסוכר ומרתיחים. מבשלים עד טמפרטורה של 118 מעלות (למי שאין מדחום, בערך 5 דקות מרגע הרתיחה, על אש נמוכה)
    • מוסיפים את השקדים מערבבים היטב ומצננים.
    • מניחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת.
    • מניחים מעל הבצק את השקדים כך שיכסה את כל שטח הבצק
    • מתפיחים עד להכפלת נפח.
    • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ25 דקות

    קרם דיפלומט

    • מרתיחים חלב ווניל
    • בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קמח וקורנפלור
    • טורפים את החלמונים ומוסיפים אליהם את הסוכר הקמח והקורנפלור ומערבבים
    • יוצקים את החלב הרותח על תערובת הביצים תוך כדי ערבוב טורפים ומחזירים לסיר.
    • מרתיחים תוך כדי ערבוב במטריפה על מנת שלא ייווצרו גושים. לאחר רתיחה להמשיך עד להסמכה של הקרם כ2 דקות.
      יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים את הקרם כדי שלא נקבל קרום.
    • מכניסים למקרר
    • כשהקרם קר מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומקציפים את הקרם עד שמתקבל קרם חלק ללא גושים
    • מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל הקרם

    סירופ

    • מרתיחים את כל חומרי הסירופ ומסירים מהאש.

    הרכבת העוגה

    • מצננים את העוגה ופורסים אותה לרוחב
    • מספיגים בסירופ
    • מזלפים מהקרם דיפלומט ומכסים במחצית השנייה של המאפה.
    • שומרים בקירור

     

    צילום: נחמי וולף   סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yathffba
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה תגיות: בריוש, חלבי, עוקץ הדבורה, פטיסייר, ראש השנה
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. ציפי פברואר 10, 2019 בשעה 8:53 am הגב

      היי
      לגירסה ללא גלוטן…אני יכולה להמיר הקמח לקמח קונדיטור שהמרקם שלו הוא כמו קורנפלור?

      • malky adler פברואר 10, 2019 בשעה 10:09 am הגב

        קמח קונדיטור לא מתאים, אבל את יכולה עם קמח תמי

    2. נופר ספטמבר 14, 2019 בשעה 8:25 pm הגב

      היי יש לך אולי המלצה לגרסה פרווה?

      • malky adler ספטמבר 15, 2019 בשעה 6:09 am הגב

        יש מתכונים שהם עתירי חמאה, והשימוש במרגרינה מקלקל את המנה. ולכן אני אישית לא ממליצה להכין אותם בפרווה. יש מספיק מתכונים שהם פרווה מלכתחילה ועם פחות תחליפים או שיש טעמים אחרים דומיננטיים ואז התחליפים פחות מורגשים.

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס