אולי זה נשמע מוזר להכין קינוח עם דלעת, אבל אם הייתם עוצמים עיניים ואוכלים אותו לא הייתם מנחשים שמדובר בדלעת, אלא בפאי טעים ומתוק.
קוטר 22
150 גרם קמח (כוס +כף)
100 גרם חמאה/מרגרינה
40 אבקת סוכר (1/5 כוס)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
1 חלמון
למלית
750 גרם דלעת
140 גרם (2/3 כוס + כף) סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
2 ביצים M
25 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
150 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה
לקישוט
100 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת בצק
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כשעתיים לפחות.
- מרפדים את התבנית/הרינג, מסירים עודפי בצק מהשוליים, מחוררים עם מזלג את תחתית הטארט
- מכניסים להקפאה ל15 דקות
- מכסים בניילון נצמד או נייר אפיה ושופכים קטניות כמשקולת אופים אפייה חלקית כ15 דק' על חום של 180 מעלות
מלית
- מבשלים את הדלעת עד לריכוך מסננים ומועכים לפירה
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים
- יוצקים על הבצק האפוי חלקית
- אופים בחום של 160 מעלות כ50 דק' להתייצבות ומקררים
- מקציפים את השמנת ומזלפים על הפאי
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y98wv93v