פאי פקאן הוא אחד המתכונים הקלאסיים והאהובים, גם יפה וגם טעים
רינג/תבנית בקוטר 20
בצק:
150 גרם קמח (כוס +כף)
100 גרם חמאה/מרגרינה
40 גרם אבקת סוכר (1/5 כוס)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
1 חלמון
מלית
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
270 גרם (3/4 כוס) סירופ מייפל
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל
קורט מלח
100 גרם חצאי פקאן
למריחה מעט נפאז או ריבת משמש
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כשעה.
- מרפדים את התבנית/הרינג, מסירים עודפי בצק מהשוליים, מחוררים עם מזלג את תחתית הטארט
- מכניסים להקפאה ל15 דקות
- אופים אפייה חלקית כ15 -20 דק' על חום של 160 מעלות
- מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על הטארט
- מסדרים את חצאי הפקאנים בצורה נאה ואופים כ20 דק' להתייצבות בחום של 150 מעלות
- מורחים מעט נפאז או ריבת משמש להברקה
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y99fy3eg
מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים, אם אין בנמצא?
את יכולה להכין בצק פריך אחר… 300 גרם קמח, 100 גרם אבקת סוכר, 200 גרם חמאה וביצה
אם אין לי מייפל?
שימי דבש
הכנתי לפי ההוראות ובכל זאת התחתית לא נאפתה כמו שצריך.
אולי יש הסבר למה זה קרה?
אולי הבצק היה מרודד קצת יותר עבה והיה צורך באפיה נוספת
היי מלכי
ראשית תודה על המתכונים הם משמשים אותי רבות
שנית אני רוצה להכין את הפאי בקוטר 26
רציתי לדעת מה הכמיות שאני צריכה להוסיף
תודה מראש
שמחה שאת אוהבת.
ממליצה לך להיכנס לקישור ושם יש לך מחשבון המרה לכל גודל שתרצי
האם מורחים את הנפאז אחרי האפיה או לפני
אחרי
היי מלכי,
הפקאן במלית ובציפוי הוא פקאן מסוכר/טבעי?
כמו כן, בתמונה זה לא נראה חצאי פקאנים , אלא פקאנים שלמים, נכון?
פקאן טבעי
זה חצאים, שלמים זה 2 כאלו מחוברים וזה עגול
היי,
הייתי שמחה לשמוע מה הסיבה שאת לא ממליצה להחליף שמן קוקוס בחמאה/מרגרינה במתכונים של פאי.
בכל אתר ששאלתי אמרו לי שאפשר וגם ניסיתי מתכונים ויצא טוב, אשמח להסבר.
תודה!
קודם כל אם יצא לך טוב אני שמחה. תמשיכי להכין לפי מתכון שהצליח לך.
נקודת ההתכה של שמן קוקוס שונה משל חמאה או מרגרינה, ולכן ההחלפה היא לא 1:1. אם מצליח לך להכין טארט עם שוליים יפים עם שמן קוקוס מצויין. אני לא הייתי מרוצה מהתוצאה ולכן לא ממליצה.
היי מלכי. תודה על המתכון. עוד מעט הולכת להכין. יש לי קצת חששות לגבי האחסון ואיך זה ישפיע על פריכות האגוזים. האם אפשר להכין בחמישי לקראת שבת בבוקר? לשמור במקרר/להקפיא? לכסות? אשמח לשמוע מה הכי עדיף לעשות וישמור על הטעם והמרקם הכי טוב. תודה!
אפשר לשמור במקרר ואפשר גם להקפיא
שלום
עשיתי את המתכון והמלית נשארת נוזלית .
ניסיתי לאפות עוד 10 דקות וזה לא עוזר.
מה יכולה להיות הבעיה? (מציינת שלא שמתי אגוזים קצוצים במלית.)
תודה רבה
הביצים מתקרשות ותופסות את המלית, אם לא שמת אגוזים בכלל זה בעצם רק נוזל, לא יתיצב. זה כמו לעשות עוגה בלי קמח
הכנתי ויצא מדהים! בטעם ובמראה
רק שהמלית היתה ממש נוזלית במרכז- וזאת למרות שאפיתי ממש לפי ההוראות והקלתית עצמה היתה אפויה היטב
ככה זה אמור להיות? או שיש משהו לעשות לפעם הבאה שהמלית תהיה יציבה יותר?