• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פאי (טארט) פקאן
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פאי (טארט) פקאן

    פאי פקאן הוא אחד המתכונים הקלאסיים והאהובים, גם יפה וגם טעים

     

     

    רינג/תבנית בקוטר 20

    בצק:

    150 גרם קמח (כוס +כף)
    100 גרם חמאה/מרגרינה
    40 גרם אבקת סוכר (1/5 כוס)
    40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
    1 חלמון

    מלית

    2 ביצים
    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    270 גרם (3/4 כוס) סירופ מייפל
    100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
    1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל
    קורט מלח

    100 גרם חצאי פקאן

    למריחה מעט נפאז או ריבת משמש

    אופן ההכנה:

    בצק

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כשעה.
    • מרפדים את התבנית/הרינג, מסירים עודפי בצק מהשוליים, מחוררים עם מזלג את תחתית הטארט
    • מכניסים להקפאה ל15 דקות
    • אופים אפייה חלקית כ15 -20 דק' על חום של 160 מעלות
    • מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על הטארט
    • מסדרים את חצאי הפקאנים בצורה נאה ואופים כ20 דק' להתייצבות בחום של 150 מעלות
    • מורחים מעט נפאז או ריבת משמש להברקה

     

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y99fy3eg
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים, קינוחי פרווה תגיות: פקאן
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    23 תגובות

    1. לילי יוני 12, 2018 בשעה 3:52 am הגב

      מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים, אם אין בנמצא?

      • malky adler יוני 12, 2018 בשעה 5:20 am הגב

        את יכולה להכין בצק פריך אחר… 300 גרם קמח, 100 גרם אבקת סוכר, 200 גרם חמאה וביצה

    2. נאוה בוזנה ינואר 20, 2020 בשעה 8:03 pm הגב

      אם אין לי מייפל?

      • malky adler ינואר 21, 2020 בשעה 10:38 am הגב

        שימי דבש

    3. שושנה יוני 14, 2020 בשעה 8:24 pm הגב

      הכנתי לפי ההוראות ובכל זאת התחתית לא נאפתה כמו שצריך.
      אולי יש הסבר למה זה קרה?

      • malky adler יוני 17, 2020 בשעה 5:58 am הגב

        אולי הבצק היה מרודד קצת יותר עבה והיה צורך באפיה נוספת

    4. נעמי יולי 13, 2022 בשעה 12:05 pm הגב

      היי מלכי
      ראשית תודה על המתכונים הם משמשים אותי רבות
      שנית אני רוצה להכין את הפאי בקוטר 26
      רציתי לדעת מה הכמיות שאני צריכה להוסיף
      תודה מראש

      • malky adler יולי 13, 2022 בשעה 12:18 pm הגב

        שמחה שאת אוהבת.

        ממליצה לך להיכנס לקישור ושם יש לך מחשבון המרה לכל גודל שתרצי

    5. רחלי אוקטובר 2, 2022 בשעה 11:38 am הגב

      האם מורחים את הנפאז אחרי האפיה או לפני

      • malky adler אוקטובר 2, 2022 בשעה 12:12 pm הגב

        אחרי

    6. נעמי ינואר 30, 2023 בשעה 5:45 pm הגב

      היי מלכי,
      הפקאן במלית ובציפוי הוא פקאן מסוכר/טבעי?
      כמו כן, בתמונה זה לא נראה חצאי פקאנים , אלא פקאנים שלמים, נכון?

      • malky adler פברואר 9, 2023 בשעה 2:42 pm הגב

        פקאן טבעי
        זה חצאים, שלמים זה 2 כאלו מחוברים וזה עגול

    7. נעמי פברואר 16, 2023 בשעה 3:43 pm הגב

      היי,
      הייתי שמחה לשמוע מה הסיבה שאת לא ממליצה להחליף שמן קוקוס בחמאה/מרגרינה במתכונים של פאי.
      בכל אתר ששאלתי אמרו לי שאפשר וגם ניסיתי מתכונים ויצא טוב, אשמח להסבר.
      תודה!

      • malky adler פברואר 19, 2023 בשעה 7:18 am הגב

        קודם כל אם יצא לך טוב אני שמחה. תמשיכי להכין לפי מתכון שהצליח לך.
        נקודת ההתכה של שמן קוקוס שונה משל חמאה או מרגרינה, ולכן ההחלפה היא לא 1:1. אם מצליח לך להכין טארט עם שוליים יפים עם שמן קוקוס מצויין. אני לא הייתי מרוצה מהתוצאה ולכן לא ממליצה.

    8. אניטה יולי 13, 2023 בשעה 8:05 am הגב

      היי מלכי. תודה על המתכון. עוד מעט הולכת להכין. יש לי קצת חששות לגבי האחסון ואיך זה ישפיע על פריכות האגוזים. האם אפשר להכין בחמישי לקראת שבת בבוקר? לשמור במקרר/להקפיא? לכסות? אשמח לשמוע מה הכי עדיף לעשות וישמור על הטעם והמרקם הכי טוב. תודה!

      • malky adler יולי 13, 2023 בשעה 9:16 am הגב

        אפשר לשמור במקרר ואפשר גם להקפיא

    9. שולמית נובמבר 16, 2023 בשעה 8:32 pm הגב

      שלום
      עשיתי את המתכון והמלית נשארת נוזלית .
      ניסיתי לאפות עוד 10 דקות וזה לא עוזר.
      מה יכולה להיות הבעיה? (מציינת שלא שמתי אגוזים קצוצים במלית.)

      תודה רבה

      • malky adler נובמבר 19, 2023 בשעה 10:36 am הגב

        הביצים מתקרשות ותופסות את המלית, אם לא שמת אגוזים בכלל זה בעצם רק נוזל, לא יתיצב. זה כמו לעשות עוגה בלי קמח

    10. חני מאי 15, 2024 בשעה 9:20 am הגב

      הכנתי ויצא מדהים! בטעם ובמראה
      רק שהמלית היתה ממש נוזלית במרכז- וזאת למרות שאפיתי ממש לפי ההוראות והקלתית עצמה היתה אפויה היטב
      ככה זה אמור להיות? או שיש משהו לעשות לפעם הבאה שהמלית תהיה יציבה יותר?

    11. אפרת מרץ 9, 2025 בשעה 6:00 am הגב

      היי,
      אוהבת מאד את המתכונים שלך, ונהנית להכין מהם. ברורים ומדויקים.

      בעבר פירסמת מתכון לפאי פקאן אישי מהיר,
      לא מצאתי אותו באתר… האם זה המתכון הזה?

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 8:57 am הגב

        כן

    12. דניאל אפריל 7, 2025 בשעה 7:03 am הגב

      אפשר במקום פקאן גרוס להוסיף אגוזים טחונים ???

      • malky adler אפריל 7, 2025 בשעה 12:03 pm הגב

        אגוזי מלך? טכנית כן, אבל הטעם יהיה בהתאם

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס