פחזניות הן קינוח קליל וטעים, הפעם ההשראה הייתה פאי לימון השתמשתי בפחזנית במקום קלתית.
חומרים
לבצק רבוך
150 מ"ל חלב או מים
80 גר' חמאה/מרגרינה
קורט מלח
כף סוכר
120 גר' (כוס פחות כף) קמח
3 ביצים M
למילוי
1/2 כוס מיץ לימון (125 מ"ל)
3 חלמונים
2 ביצים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
75 גר' חמאה קרה (לפרווה: 50 גרם שוקולד לבן פרווה)
למרנג
100 גרם חלבון (3 חלבונים L)
200 גרם סוכר
אופן ההכנה
פחזניות
- מרתיחים חלב חמאה מלח וסוכר בסיר עם מכסה סגור
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שהבצק שמתקבל נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש
- מקררים את התערובת כ10 דק' ומעבירים לקערת המיקסר
- מערבבים עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים זו אחר זו עד שנטמעות בבצק
- מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר חלק מזלפים פחזניות בקוטר 3.5-4 ס"מ
- אופים 30 דק' בחום של 160 מעלות עד שהפחזניות אפויות
קרם לימון
- מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
- מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כשהתערובת מגיעה לטמ' הגוף מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה מלאה.
- חותכים כיפה מהפחזניה וממלאים בקרם
מרנג
- מכינים מרנג שוויצרי מהחלבון והסוכר:
- מחממים חלבון וסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (60 מעלות)
- מעבירים למיקסר ומקציפים
- מזלפים על הקרם וצורבים בברנר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybt9xozs
האם אפשר להכין יומיים מראש? א"כ, במקרר/מקפיא?
פחזניות לטעמי רצוי טרי או יום אחרי, לא יותר