פטיפור שוקולד קפה, כדור המורכב מקרם קפה וקרם שוקולד קפה. קל מאד להכנה, מחומרים זמינים. מרשים וטעים, תוכלו להכין לבר מתוקים, למשלוח מנות, אחרי ארוחה בשרית או סתם לפינוק ליד הקפה.
20 כדורים
חומרים
קרם שוקולד קפה
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה או צמחית
כפית נס קפה מגורען איכותי
15 גר' (כף) סוכר
2 חלמונים
50 גר' שוקולד מריר
2 גר' ג'לטין מומס ב12 מ"ל מים קרים
קרם קפה
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה או צמחית
40 גר' (חצי שקית) אינסטנט פודינג וניל
כפית נס קפה
ציפוי שוקולד
180 גר' שוקולד מריר
50 גר' (1/4 כוס) שמן
50 גר' אגוזי לוז גרוסים וקלויים
אופן ההכנה:
קרם שוקולד קפה
- מחממים תוך כדי בחישה שמנת, קפה, חלמונים וסוכר ל84 מעלות (סף רתיחה)
- מסננים את הקרם מעל השוקולד וג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים לתבנית שקעים חצאי כדור בקוטר 2 ס"מ ומקפיאים.
קרם קפה
- מקציפים את כל החומרים לקם יציב
- מזלפים לתבנית כדורים בקוטר 4 ס"מ 1/4 גובה
- מטביעים את הקרם שוקולד קפה הקפוא וממלאים את הכדור על הסוף בקרם.
מקפיאים
ציפוי שוקולד
- ממיסים את השוקולד ומערבבים עם השמן והאגוזים
- טובלים את הכדורים בציפוי ומניחים על נייר אפיה
- שומרים במקרר
הערה: אם אין תבנית כדורים אפשר להכין 2 חצאי כדור קוטר 4, באחד להטביע את הקרם שוקולד קפה ולאחר ההקפאה לחבר 2 חצאים, אחד עם קרם שוקולד והשני לא.
צילום: אלי סגל סטטילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/tbfzvdp
ראשית את אלופה המתכונים שלך מדהימים וכבר ניסיתי כמעט הכל.
לגבי המתכון של פטיפור שוקולד וקפה, לא הבנתי את השלב של הקרם קפה, אם מטביעים אז שוב יוצא חצי כדור , האם זה אומר שמרכיבים 2 חצאי כדור שבכל אחד מוטבע קרם שוקולד?
תודה רבה
תודה. כיף לשמוע שאת אוהבת. אם את משתמשת בתבנית חצאי כדור, את מכינה את הקרם שוקולד בתבנית חצי כדור קוטר 2. ואחכ מחצית מהכדורים ממלאה רק בקרם קפה ובמחצית השנייה את שמה מעט קרם קפה ומטביעה בו את החצי כדור הקטן של השוקולד ומיישרת את השוליים. אחכ מחברת 2 חצאי כדור, אחד רק קפה ואחד עם קרם שוקולד.
תודה על המתכונים הטעימים.
אם אני רוצה להכין מראש אפשר להקפיא?
בהחלט ניתן להקפיא
הי, הכנתי את הכדורים המדהימים האלו, רציתי לשאול לגבי הצבע הפנימי, בתמונה זה נראה חום אבל בפועל הקרם הוא לבן, זה כך אמור להיות , נכון?
חצי כהה וחצי בהיר
אפשר בלי ג'לטין?
אם תאכלי קפוא או בסמוך להוצאה מהמקפיא. ברגע שמפשיר הוא נמס ללא הג'לטין.
שלום מלכי,אפשר לעשות חצי כדור קפה חצי כדור שוקולד?האם יחזיק מעמד אפילו שבקפה אין גלטין?
יש פודינג שמייצב.
אפשר אבל נראה לי פחות מוצלח
תודה רבה
האם ניתן להחליף את הגלטין באגר אגר?
לא ממש. אגר אגר מתנהג אחרת. עובד רק מהרתחה ונותן מרקם וטעם שונה
הי מלכי המהממת והמוכשרת!!
ראשית אני מכורה לאתר שלך..כל פעם שאני מחפשת מתכון קל ומרשים אני נכנסת אליו!!
ובכל משלוח מנות מפציצה במתכון מנצח שלך:)
אני מאד רוצה להכין את הפטיפור הזה למשלוחי מנות,אבל לא הצלחתי לצערי להבין לגמרי את השלבים,
אשמח מאד אם תוכלי להסביר לי בצורה פשוטה איך מכינים את הכדורים,
אני רוצה להתארגן ולקנות ציוד מתאים ,אשמח שתכתבי לי בדיוק איזה תבניות אני צריכה לקנות בשביל זה..
כדי שלא אסתבך.
תודה ענקית על מתכונים מושלמים וטעם מטורף!!!
תבנית חצי כדור יהיה לך הכי נח (כמו שכתוב בסוף המתכון)
מלכי היקרה!
האם כדאי לצפות בשוקולד+חמאת קקאו או ששמן מספיק?
צריכה לבר מתוקים ורוצה שיהיה עמיד לכמה שעות וטעים.
תודה רבהההה
אפשר גם וגם, זה לא קשור ליציבות על הבר אלא למרקם שאת רוצה לקבל.
שמן בטמפרטורת חדר נוזלי ולכן הציפוי יהיה יותר רך לעומת חמאת קקאו שהיא יציבה ולכן הציפוי יותר פציח.
ב2 המקרים יהיה עמיד כמה שעות בחדר ממוזג