המתכון נולד מ"עצלנות" לגלגל כדורי שוקולד, שטחתי את העיסה בתבנית שפכתי מעליה גנאש וחתכתי לקוביות. הטעם נפלא כי מי לא אוהב כדורי שוקולד? ועוד בתוספת גנאש? טעים וקל. נסו ותיהנו
תבנית 20X28
חומרים:
200 גר' חמאה או מרגרינה
200 גר' סוכר (1 כוס)
1 כפית תמצית רום
1 כפית ליקר או ברנדי לטעמכם
1.5 כפות נס קפה
65 גר' קקאו (5 כפות)
1+1/4 כוס חלב או מים
500 גר' ביסקויט פטיבר מרוסק/טחון
לגנאש
200 גר' שוקולד
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה/המרגרינה
- מוסיפים את שאר החומרים מלבד הפטיבר ומבשלים עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את פירורי הפטיבר
- משטחים בתבנית ודוחסים מעט בעזרת הידיים
גנאש
- מביאים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה
- יוצקים על שכבת הבסיס
- מקררים להתייצבות מלאה
- חותכים לקוביות של 3-4 ס"מ
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y84xf6cm
שלום. אפשר להמיר מרגרינה בשמן? אם כן, בכמה? תודה
שמן לא יחזיק את המסה, אפשר להמיר בשמן קוקוס מוקשה כמות של 80% מכמות המרגרינה
מלכי, תודה ענקית על המתכונים שלך!!
המתכון הזה יצא ממש טוב ב"ה
המשפחה והאורחים ממש אהבו
אז שוב תודה רבה!!
המתכון הזה פשוט וכיפי כמו שאני אוהבת והכי חשוב טעים בטירוף!!!
תודה רבה!!!
תודה על המתכון, האם אפשר להקפיא?
ברור
מתכון נהדר. האם ניתן להכין ולהקפיא? אם כן, לכמה זמן? תודה
אני מקפיאה קוביות בקופסה וכל פעם שולפים כמה למקרר להפשיר.
יכו להיות גם חודש בקופסה אטומה במקפיא