קוביות מושלמות של מאפה שוקולדי מנוקד בשוקולד ג'אונדויה ומעליו גנאש מפנק. קוביה אחת קטנה ליד הקפה והבוקר שלכם מסודר. רק תזהרו כי חבר מביא חבר וקוביה גוררת קוביה.
יוצא מעולה בגירסה הפרווה.
50 קוביות
חומרים:
לבראוניז
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה או מרגרינה או 80 גרם שמן קוקוס
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם קמח
3 ביצים M
100 גרם ז'אנדויה *
לגנאש
250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
350 גרם שוקולד מריר
15 גרם גלוקוז
לפידור
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד וחמאה
- מוסיפים ביצים, סוכר, קמח ואבקת שקדים
- יוצקים לתבנית 20X30
- חותכים את הג'אנדויה לקוביות ומפזרים מעל הבלילה
- אופים בחום של 170 מעלות 15 דקות.
- מקררים לטמפרטורת חדר.
גנאש
- מחממים שמנת וגלוקוז לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וממתינים כחצי דקה
- טוחנים בבלנדר מוט לתערובת חלקה ומבריקה.
- יוצקים על הבסיס האפוי
- מצננים היטב, או מקפיאים
- חותכים לקוביות של 2.5 ס"מ ומאבקים בקקאו
- שומרים במקרר ומתפנקים.
* אם אין לכם ג'אנדויה, ערבבו 50 גרם שוקולד מומס עם 50 גרם מחית לוז. שימו במקרר להתייצבות והשתמשו בהתאם למתכון.
הכנתם? אהבתם? שתפו אותי. מוזמנים לכתוב גם בתגובות ואשמח לראות את התוצרים שלכם, שתפו באינסטגרם ובפייסבוק ותייגו אותי.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/uybfgrq
חייבים גלוקוזה? מה היא עושה למסה?
לא חייב, נותן ברק וגמישות לגנאש.
שיא השלמות
הכנתי לפורים
מחית לוז זה מחית נוגט?
לא. מחית לוז מכילה 100% אגוזי לוז ומחית נוגט מכילה סוכר – בד"כ 50% סוכר 50% לוז.
היי מה זה מחית לוז? זה מחית נוגט? ואם לא אפשר להכין את זה?
פשוט רוצה כבר להכין את הקוביות האלה…
אפשר לקנות. יש קוראים לזה חמאת לוז. אפשר לבד. קולים אגוזי לוז וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית. אם צריך מוסיפים טיפה שמן.