פטיפור לימון ומרנג, שילוב של חמיצות הלימון עם מתיקות המרנג הופך את הפטיפור לביס של הנאה.
15 יחידות
חומרים:
למרנג
4 חלבונים
120 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
15 גרם קורנפלור (בפסח מי שלא אוכל קטניות יכול להשמיט)
50 גרם חמאת קקאו או שוקולד לבן
מלית לימון
100 מ"ל מים
100 גרם מיץ לימון (מיץ מ2 לימונים)
100 גרם סוכר
2.5 גרם אגר אגר
לקרם לימון
75 גר' שוקולד לבן
160 גר' שמנת מתוקה
גרידת לימון
אופן ההכנה
למרנג
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
- מנפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים ידנית למרנג.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק
- הופכים תבנית סיליקון חצאי כדור בקוטר 4 ס"מ ומזלפים על התבנית ההפוכה את הקונכיות
- מכניסים לייבוש בתנור 100 מעלות כ 3 שעות, עד שהמרנג מתנתק בקלות
- ממיסים חמאת קקאו או שוקולד לבן ומורחים בעזרת מבשרת את הקונכיות על מנת שהמרנג לא יספוג נוזלים מהמלית
מלית לימון
- מרתיחים מים סוכר ואגר אגר למשך כ 3 דקות
- מוסיפים מיץ לימון
- מעבירים למקרר להתייצבות כ2-3 שעות
- טוחנים בבלנדר מוט וממלאים את הקונכיות
לקרם לימון
- משהים שמנת וגרידת לימון כ6 שעות במקרר
- מרתיחים את השמנת והגרידה ומסננים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט ומקררים לפחות 6 שעות
- מקציפים ומעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב
- מזלפים מעל קרם הלימון.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9l7lxq3
בוקר טוב
כל המתכונים נראים מעולים קשה לי לבחור חחח
שאלה…
יש תחליף לשוקולד לבן על מנת שיהיה פרווה ?
תלוי באיזה מתכון. יש שוקולד לבן פרווה אבל צריך לדעת היכן להשתמש ובאיזה מינון
מלכי שלום מה אפשר במקום לימון ?
אפשר לעשות את הקונכיות מראש? אם כן איך מאחסנים?
את הקינוח המוכן אפשר גם לשמור? כמה זמן? תודה רבה
את יכולה לשים בקונכיות כל מילוי כולל קרם שוקולד, מה שאת אוהבת. רק קחי בחשבון שהמרנג מתוק, לכן עשיתי משהו חמוץ שיאזן.
אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה. הקינוח המוכן קצת פחות זמן כי הקרם מרכך את המרנג, לכן מרחתי בחמאת קקאו שיבודד אבל גם זה לא מגן לתקופה ארוכה.
בהצלחה!!
הי מלכי,
אשמח לדעת מדוע יש צורך בהוספת קורנפלור למרנג. האם זה משנה את המרקם שלו?
תודה רבה וחג שמח ?
הקרונפלור עוזר לייבוש של המרנג
מלכי שלום
אם אין לי אגר אגר , מה לשים?
אם אני מכינה עם המילוי לפני שבת זה יחזיק מעמד עד שבת בבוקר ?
תודה רבה
הבעיה שג'לטין לא מקריש בגלל החומציות של הלימון, אפשר להכין קרם לימון מבושל כמו בפאי לימון, ראי כאן
כדי שהמרנג לא יתרכך אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר בשבת בבוקר כמה שעות לפני ההגשה.
מלכי שלום אפשר לעשות המתכון של הקונכיות – פבלובה?
האם ניתן להקפיא? תודה
אפשר לעשות מבמרנג כל צורה. גם פבלובה.
לא מומלץ להקפיא מרנג הוא סופח לחות. את המרנג ללא מילוי ניתן לשמור תקופה ארוכה בקופסה אטומה.
הי מלכי!
את יכולה בבקשה להציע לי מילוי אחר פרווה לקונכיות (ללא לימון)? תודה.
מוס שוקלד
אם אני רוצה לעשות את זה פרווה
הקצפת צמחית בכמה. ובשוקולד בכמה
אותה כמות