8-6 מנות (תלוי בגודל הרינג/הכוס)
חומרים:
למרנג
4 חלבונים
120 גר' סוכר (חצי כוס+ 2 כפות)
120 גר' אבקת סוכר
למוס לימון
2 ביצים
1 חלמון
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מלימון אחד
1 שמנת מתוקה/צמחית
4 גר' ג'לטין מומס ב1/8 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכינים את המרנג – מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מסננים את אבקת הסוכר ומקפלים לקצף.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מציירים על נייר אפייה בצדו האחורי עיגולים בקוטר הרינג בו משתמשים.
- מזלפים עיגולים לבסיס המוס.
- את יתרת מזלפים כצינורות ארוכים.
- אופים 4-3 שעות עד לייבוש מלא בחום של 80 מעלות. בודקים את משתחרר בקלות מנייר האפייה ומוצאים.
מכינים את המוס
- בסיר בינוני שמים ביצים, חלמון, סוכר, סוכר וניל, ולימון מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה.
- מסננים את התערובת, מוסיפים גרידת לימון.
- לאחר שהג'לטין ספח את כל הנוזלים ממיסים אותו כ10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
- מקררים לטמפרטורת החדר, מקציפים את השמנת ומקפלים את תערובת הלימון.
מרכיבים את המנה
- מרפדים רינגים אישיים בשקף, מניחים בתחתית הרינג את עיגול המרנג. יוצקים את המוס ומקפיאים.
- משחררים את המוס מהרינג, שוברים את הצינורות מרנג לאצבעות ומסדרים מסביב למוס.
- אם לא רוצים להכין ברינג אלא בכוס, ניתן לוותר על הג'לטין. שוברים מהמרנג ומפזרים בתחתית הכוס, מעליו מזליפים מוס
- מקשטים מעל באצבעות מרנג בצורה חופשית.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb9kxgr4
הי,
נראה מעולה.
הבסיסים שמזלפים לא תופחים באפיה? אני זוכרת שפעם ניסיתי מתכון אחר והם לא נכנסו אח"כ לרינג.
תודה
לא אמור לתפוח. ואם טיפה אז משייפים עם מיקרופליין את השוליים כדי שיכנס לרינג
שלום לך מלכי…כאשר מכינים את הקינוח הכוסות האם הוא מוגש קפוא…או שלא חובה תודה רבה
הקינוחים שאת מכינה יפהפיים?
אף אחד מהקינוחים לא מוגש קפוא. רק קינויים כמו גלידה וסמיפרדו מוגשים קפואים
לגבי הכנה בכוסות אחרי שמזלפים את המוס מקררים או מקפיאים ?
מספיק לקרר
לא ציינת את כמות שמנת המתוקה, האם 250 או 500 מ"ל?
250 מ"ל
האם ניתן להקפאה?
כמה זמן אפשר להחזיק במקרר?
תודה על מתכונים מקצועים ומעולים, תמיד.
אפש/ר להקפיא בקופסה אטומהנ. בגלל המרנג לא הייתי מקפיאה לזמן ארוך. כמה ימים זה בסדר.
מה גודל הביצים
מדיום