טעמי שוקולד קוקוס מאד מזוהים אצלי עם פסח, למרות שאני אוהבת את השילוב כל השנה.
מוס שוקולד עם אינסרט קוקוס, אלגנטי, קל להכנה והכי חשוב, טעים גם בגירסתו הפרווה.
9 קינוחים
קרם קוקוס
150 גרם קרם קוקוס
20 גרם (2 כפות) קוקוס טחון
20 גרם (2 כפות) סוכר דמררה
12 גרם (כף) קמח תפוחי אדמה
1 גרם ג'לטין מומס ב6 גרם מים
מוס שוקולד
100 גרם חלב קוקוס
200 גרם שמנת מתוקה או צמחית
120 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
ציפוי
300 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
קרם קוקוס
- מבשלים את כל המצרכים מלבד הג'לטין להסמכה
- מוסיפים ג'לטין ומערבבים
- יוצקים לתבנית חצאי כדור קוטר 4 ס"מ
- מקפיאים כ4 שעות להתייצבות
מוס שוקולד
- מחממים חלב קוקוס ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנד מוט לתערובת חלקה, מצננים לטמפרטורה של כ35 מעלות
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
- יוצקים לתבנית חצאי כדור קוטר 6 ס"מ עד 3/4 גובה
- מטביעים את הקרם קוקוס הקפוא ומכסים בעוד מוס
- מקפיאים כ6 שעות להתייצבות
- משחררים מהתבנית וטובלים בשוקולד מומס
- מקשטים בדיסקית שוקולד
צילום: דניאל לילה סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור מגזין טעימות – פסח 2019
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/tghaqq2
מועדים לשמחה
תודה מלכי למתכונים המפתים, וכמובן היפהפיים.
מאד משנח.
לצערי רק כעת רואה, וחסרים לי מוצרים, ובעיקר, התבניות שלי שייכות לחמץ.
הפיתוי יגרום לכך שבימים
שאחרי פסח, אנסה להכין.
פסח כשר שמח ובריא, לך ולכל אשר לך
מיכל
פסח כשר ושמח
במה ניתן להחליף קמח תפוחי אדמה?? מכינה לא בפסח
שימי קורנפלור
איפה משיגים קרם קוקוס. אני נתקלת בזה בהרבה מתכונים ואין לי מושג איפה קונים
בחנויות המתמחות ראיתי רק מלית קוקוס
בכל סופר יש, זה מגיע בפחית שימורים
הימלכי
האם צחפוי השוקולד לא נמס?
לא כדאי להוסיף חמאת קקאו?
במקרה הזה אין צורך בחמאת קקאו.
חוץ מזה חמאת קקאו לא קשורה אם השוקולד נמס או לא
הדסקיות שוקולד לקישוט הם משוקולד מטומפרר או שוקולד רגיל מומס?
מטומפרר
ערב טוב מלכי יקרה
שתי שאלות . עד לרגע זה לא מצאתי קרם קוקוס כשר לפסח. יש תחליף?
הדסקיות שוקולד עשויות משוקולד מטומפרר או ניתן לעשות גם משוקולד לא מטומפרר ?
ראיתי בסופר קרם קוקוס כשר לפסח.
הדיסקיות צריכות להיות משוקולד מטומפרר אחרת לא יציבות (אפשר להכין מצימקאו אבל זה על חשבון הטעם)
צהריים טובים,
האם ניתן להעמיד את הקינוח בבר? או שהמוס לא יחזיק מעמד….
יכול לעמוד בבר כמו כל ק'ינוח. לא 5-6 שעות ולא בשמש. אני שמה כמות לא גדולה של ג'לטין כדי לא לפגום בטעם. אפשר לשים יותר ג'לטין, יחזיק יותר מן אבל זה פוגם בטעם.
תודה!
נראה מושלם!
טוב בהקפאה?
תודה
בהחלט