קיש פריך עם 5 בצלים בתוספת גבינות
אחת המנות שהצוות בצילומים לא הפסיק לאכול ולבקש עוד
חלק מהפקת חנוכה לתנובה
16 מנות
בצק פריך
300 גרם קמח
220 גרם חמאה
50 גרם חלב
10 גרם חומץ
1 חלמון
5 גרם מלח
15 גרם סוכר
מילוי בצלים
בצל סגול
בצל ירוק
כרישה
בצל
עירית
100 גרם גבינת חרמון
100 גרם גבינת עמק
רויאל
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת פרורים.
- מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לקבלת בצק.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים כשעתיים.
- מרפדים תבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ , ממלאים בקטניות ע"ג נייר אפייה (משקולת)
- אופים בחום של 150 מעלות כ15 דקות מסירים את הקטניות
מילוי
- קוצצים את הבצל והבצל הסגול
- פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות דקות
- מטגנים את הבצל הסגול , הכרישה והבצל
- קוצצים ומוסיפים את העירית והבצל הירוק
- שמים בקלתית ממילוי הבצל מפזרים כף גבינת חרמון וכף גבינת עמק
רויאל
- טורפים את הביצים ומערבבים עם שאר החומרים
- יוצקים לקלתיות ואופים בחום של 170 מעלות 25-30 דקות
המתכון הופק עבור תנובה
צילום: אסף אמברם סטיילינג נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9qtygaw
בס"ד
ערב טוב מלכי
לגבי הקיש בצלים. במידה ורוצים לעשות קיש אחד גדול כמות הבצלים מספיקה לתבנית 24? וכמה גבינות צריך לתבנית כזו?
תודה בלהה