תפוי אפוי עם פירות יבשים, קינוח קליל לסיום ארוחה כבדה, אם בא לכם לשדרג, תוסיפו לו רשת בצק
חומרים:
6 תפוחים
150 גרם מחמאה
50 גרם צימוקים
50 גרם משמשים מיובשים
100 גרם אגוזי מלך
100 גר' סוכר חום
1 כפית קינמון
לרשת
בצק עלים
למריחה
1 חלמון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- קוצצים את המשמשים והאגוזים ומערבבים את הפירות היבשים עם הסוכר והקינמון
- מוציאים את ליבת התפוח. וממלאים בפירות היבשים.
- מכניסים לכל תפוח חתיכת מחמאה.
- מרדדים את הבצק וחותכים בעזרת גלגלת את הרשת. עוטפים את כל התפוח או את חלקו בבצק.
- מורחים בחלמון ואופים כ 40 דקות עד שהתפוח רך והבצק זהוב.
- מגישים חם בלוויית כדור גלידת וניל.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycoet2ce