אוזני המן מהירים במילוי ממרח שוקולד לוז וציפוי רושה.
אני השתמשתי בממרח בלגה, אפשר גם נוטלה (לאוכלי חלב נוכרי) או כל ממרח שוקולד לוז שאתם אוהבים
40 עוגיות
חומרים:
בצק
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפיה
קורט מלח
200 גרם חמאה/מרגרינה/נטורינה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
65 גרם (3 יחידות) חלמונים
1/2 כפית משחת ווניל (לא חובה)
מילוי
ממרח שוקולד לוז
ציפוי
100 גרם שוקולד מריר + 10 גרם שמן + מעט בראס לוז
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במיקסר עם וו גיטה או במעבד מזון קמח, אבקת אפיה וחמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים
- מוסיפים חלמונים, מלח ווניל ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 נירות אפייה לעובי של 3 מ"מ ומקררים
- אפשר גם להקפיא כחצי שעה
מילוי
- מזלפים או שמים בעזרת כפית תלוליות של מילוי על נייר אפייה ומקפיאים
- קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ מניחים במרכז מהמילוי וסוגרים לאוזן המן
- מקפיאים כחצי שעה
- אופים 15 דקות בחום של 170 מעלות ומצננים.
ציפוי
- ממיסים את חומרי הציפוי וטובלים את האוזן עד מחציתה, מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתייצב
- שומרים בקופסה אטומה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2qozpxt8