דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אצבעות לוז וקרמל
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    אצבעות לוז וקרמל

    חטיף לאוהבי האגוזים, בצק פריך, אגוזי לוז, קרמל וציפוי שוקולד. אני הכנתי בגירסה הפרווה ויצא מעולה.

    הכנתי גם סירטון על אופן ההכנה של הממתק, לצפיה בסירטון לחצו כאן

     

    28 יחידות

    בצק פריך

    225 גרם קמח

    165 גרם חמאה או מרגרינה

    60 גרם אבקת שקדים

    60 גרם אבקת סוכר

    30 גרם ביצה

     

    קרמל ואגוזי לוז

    270 גרם סוכר

    270 גרם שמנת צמחית או שמנת מתוקה (אם משתמשים בגלידן יש לדלל)

    50 גרם מחית לוז (אפשר לוותר)

    1/2 כפית משחת ווניל

    1 גרם מלח אפור או רגיל

    400 גרם אגוזי לוז

     

    ציפוי

    300 גרם שוקולד מריר

    50 גרם שמן

    חטיף לוז וקרמל

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ואת היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית
    • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק
    • מרדדים לעובי של 3 מ"מ בין 2 דפי גיטרה או ניירות אפיה.
    • לרידוד אחיד ניתן להיעזר בסרגלים כמו שמודגם בסירטון.
    • מקפיאים את הבצק כ20 דקות או יוצר
    • קורצים עם מסגרת 20X30 (אפשר גם בתבנית במידה הזו, אפילו בחד פעמי)
    • מחוררים במזלג ואופים 10 דקות בחום של 170 מעלות

    קרמל לוז

    • קולים את האגוזים וקוצצים אותם מאד גס, אפילו רק לחצאים.
    • מכינים קרמל מהסוכר, שמים שכבה של סוכר בסיר ובכל פעם כשחלק מהסוכר נמס מוסיפים עוד מהסוכר,  כך עד שמסיימים את כל הכמות, מידי פעם מנערים את הסיר עד שמתקבל קרמל חלק בצבע ענברי.
    • מחממים שמנת ווניל וכשהקרמל מגיע לצבע ענברי ללא גושי סוכר מוסיפים את השמנת החמה.
    • ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהטופי חלק
    • מצננים לטמ' חדר ומוסיפים את המחית לוז.
    • טוחנים בבלנדר מוט
    • מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים בקרמל
    • יוצקים על הבצק הפריך (אם משתמשים במסגרת רצוי לעטוף ותה שהקרמל לא יצא החוצה מהשוליים)
    • אופים 15 דקות בחום של 170 מעלות
    • מצננים היטב, רצוי להקפיא לחצי שעה
    • חותכים לאצבעות של 2 ס"מ על 8 ס"מ

    ציפוי

    • ממיסים את השוקולד והשמן
    • טובלים את האצבעות בשוקולד ומניחים על נייר אפייה להתייבש
    • מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר.

     

    הכנתם, שתפו אותי, תעלו לאינסטגרם ולפייסבוק ותתייגו אותי.
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya4h4yst
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים לאירועים חגיגיים, קינוחי פרווה תגיות: אגוזי לוז, פרווה, קרמל, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    14 תגובות

    1. מטי אפריל 22, 2020 בשעה 9:40 am הגב

      היי,
      במקום מחית לוז ניתן לשים מחית נוגט או פשוט לוותר??
      אם אני עושה חלבי אז כמה שמן בציפוי לשוקולד חלב? או שלא כדאי להמיר….?
      את האגוזים להשאיר שלמים?

      • malky adler אפריל 22, 2020 בשעה 10:26 am הגב

        אפשר לשים מחית נוגט, קחי בחשבון שיהיה יותר מתוק. אפשר להמיר אותו סיפור בשוקולד חלב, הוא יותר מתוק, את יכולה להמיר לא צריך לשנות כמות השמן.
        האגוזים קצוצים מאד גס, כמו שכתבתי במתכון חצאים או קיצוץ גס שאת אוהבת

        • אורנה מרץ 29, 2023 בשעה 7:57 pm הגב

          נראה מעולה!! ממש אשמח למתכון בגירסה הפרווה ! הבן אלרגי לחלבי וזו תהיה הזדמנות להכין לו סוג של 'אגוזי' ביתי
          וכשאני ממיסה שוקולד לציפוי נשארת לי תמיד שכבה עבה מידי,האם זה קשור לסוג השוקולד שאני משתמשת(פצפוצי שוקולד פרווה 66 אחוז מוצקי קקאו)?

          • malky adler אפריל 1, 2023 בשעה 5:57 pm הגב

            המתכון מופיע גם בגירסה פרווה.
            השמן בציפוי הוא כדי שיצא ציפוי דק

    2. נאוה אפריל 22, 2020 בשעה 5:47 pm הגב

      שלום מלכי.
      האם את יכולה לכתוב בבקשה את הכמויות של המצרכים בכוסות ובכפות ולא רק במשקל?
      תודה

    3. שושי וינריב אפריל 24, 2020 בשעה 11:17 am הגב

      איך מודדים 30 גר' ביצה?

      • malky adler אפריל 25, 2020 בשעה 6:05 pm הגב

        מקשקשים ביצה ושוקלים (בערך 1/2 ביצה)

    4. שרה ארביב יוני 23, 2020 בשעה 6:29 pm הגב

      האם תוכלי לומר מדוע הקרמל יצא נוזלי ולהבנתי צריך לצאת קשה כי כתוב לטחון בבלנדר

      • malky adler יוני 24, 2020 בשעה 6:06 am הגב

        את יכולה לראות את המרקם בסירטון שבפוסט. הקרמל לא יוצא קשה

    5. גיטה דצמבר 29, 2020 בשעה 11:53 am הגב

      אפשר להמיר את אבקת השקדים במשהו אחר?

      • malky adler דצמבר 30, 2020 בשעה 8:51 am הגב

        השקדים נותנים מרקם רך וטעים יותר. את יכולה להכין בצק פריך אחר של קמח סוכר חמאה וביצה. אבל לא ייתן אותה תוצאה

    6. אסתר מרץ 8, 2023 בשעה 4:39 pm הגב

      תודה רבה יצא מעדן

    7. עדן אוקטובר 14, 2024 בשעה 11:48 pm הגב

      היי!
      תודה על המתכונים המושלמים,
      אולי את יודעת מה יכול להיות הסיבה שהעוגה יצא לי מהתנור באותה מצב שהיא נכנסה?
      הקרמל פשוט נשאר נוזלי וכשחותכים הוא נישפך.
      אני ממש אשמח שתעזרי חבל לי על העוגה השקעתי!!!!

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:31 am הגב

        ייתכן שלא התאדו מספיק נוזלים בזמן הכנת הטופי

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד