בראוניז פרווה מפנקים שאני מכינה הרבה פעמים, וניסיתי לשדרג אותם שיתאימו גם כקינוח לשבת, אז הוספתי קרמל קפה וגנאש מפנק, יצא מושחת וטעים.
לפעמים כשבא לכם פינוק עם הקפה, מספיק קוביה קטנה ואתם מסודרים.
תבנית 20X30
חומרים:
בראוניז
170 גרם שוקולד מריר
65 גרם סוכר
70 גרם סירופ גלוקוזה
135 גרם שמן
כף נס קפה
3 ביצים M
45 גרם קקאו
40 גרם קמח
קרמל
150 גרם סוכר
120 גרם סירופ גלוקוזה
240 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
20 גרם פולי קפה או תמצית אספרסו
200 גרם שוקולד מריר
גנאש
220 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית (או חלבית)
220 שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בראוניז
- ממיסים בבן מרי שוקולד,סוכר, סירופ גלוקוזה, נס קפה ושמן
- מוסיפים ביצים וטורפים לאיחוד
- מוסיפים קמח וקקאו מנופים (למניעת גושים)
- יוצקים לתבנית ואופים 180 מעלות (טורבו) 15 דקות
קרמל
- חולטים את פולי הקפה בקרם קוקוס (או שמנת) , מרתיחים, מסירים מהאש ומכסים בנילון נצמד ל20 דקות.
- מסננים ומשלימים את משקל הקרם קוקוס ל240 גרם.
- ניתן לוותר על שלב זה ולהשתמש בתמצית אספרסו איכותית או נס קפה.
- מכינים קרמל יבש מהסוכר והסירופ גלוקוזה עד לקבלת צבע עינברי
- מחממים את קרם הקוקוס או השמנת ומערבבים בזהירות עם הקרמל לקבלת טופי חלק
- מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים להמסה.
- מצנים מעט ויוצקים על הבראוניז.
- מקפיאים להתייצבות
גנאש
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים על הקרמל
- שמים במקרר להתייצבות מלאה
- חותכים לקוביות של 3 ס"מ ומתפנקים
קישור מקוצר: http://tinyurl.com/yqu6vdta
מה במקום גלוקוזה?
תודה רבה
סירופ תירס
אפשר להקפיא?
בהחלט
תודה רבה