מעטפות גבינה וצימוקים בבצק שמרים עשיר ונימוח.
15 יחידות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח (אפשר קמח לחם או קמח רב תכליתי)
10 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
2 ביצים
150 גרם מים קרים
150 גרם חמאה רכה
5 גרם מלח
מילוי
500 גרם גבינה טוב טעם
100 גרם סוכר
40 גרם קורנפלור
50 גרם צימוקים
למריחה
ביצה
סירופ סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במיקסר מים, ביצים, סוכר , קמח ושמרים ומתחילים ללוש
- אחרי שהחומרים מתאחדים מוסיפים את החמאה בקוביות ואת המלח
- ממשיכים ללוש כ10 דקות.
- מכדררים את הבצק שמים בקערה מכוסה בניילון ומקררים לפחות 8 שעות.
סירופ סוכר
- מרתיחים מים וסוכר עד שהסוכר נמס ומקררים.
מילוי
- מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת חלקה. אפשר לטחון במעבד מזון.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
- חותכים לריבועים של 10 ס"מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית.
- מרטיבים מעט את הקצוות כדי שידבק וסוגרים למעטפה. .
- מורחים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה – שעה וחצי
- אופים בחום של 180 מעלות כ15 דקות
- מברישים בסירופ סוכר מיד כשמוציאים מהתנור.
- מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5mxkuwb
תודה על המתכון, האם יש גם עם הדגמה ביוטיוב?
לא צילמתי. אולי בפעם הבאה
נראה סוף הדרך??
אשמח מאוד לסרטון ביוטיוב
תודה
אין על מלכי בעולם אמלה איזה שלמות
שלום מלכי
האם ניתן להקפיא את הגביניות?
בהחלט
ציינת בעוגת שמרים עם הריקוטה והצימוקים דיש להוסיף טפיוקה ולא קרונפלור..אם רוצים להקפיא. זה תקף גם פה?
זה עובר הקפאה גם ככה
המילוי מספיק יציב? אני רוצה לנסות אבל חוששת שהמילוי ישפך.
מה שאת רואה בתמונה זה מה שיש במתכון