טארט לימון קלאסי עם תוספת שאני מאד אוהבת, פטל משתלב מצויין עם הלימון ומשדרג אותו פלאים.
הטארט מצויין גם בגירסה פרווה
6 טארטים קוטר 7 גובה 2
בצק פריך
150 גרם קמח
100 גרם מרגרינה או חמאה קרה
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
1 חלמון
קולי פטל
200 גרם מחית פטל
14 גרם גלוקוזה
14 גרם סוכר
4 גרם פקטין NH
10 גרם מיץ לימון
קרם לימון
125 גרם מיץ ליים או לימון
גרידה מלימון אחד
65 גרם סוכר
2 ביצים
3 חלמונים
50 גרם חמאת קקאו
מרנג
100 גרם חלבון
180 גרם סוכר
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים
- מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 2 מ"מ ומקפיאים כשעה.
- מרפדים רינגים קוטר 7 גובה 2 לקינוח ואופים 160 מעלות כ15 להזהבה.
קולי פטל
- מחממים מחית וגלוקוז ל40 מעלות (חימום מועט, לא חייבים למדוד עם מדחום)
- מזריעים סוכר מעורבב עם פקטין ומרתיחים
- מוסיפים מיץ לימון
- יוצקים בטארטלט 1/3 גובה ומקפיאים להתייצבות.
קרם לימון
- מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
- מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
- מוסיפים את חמאת הקקאו וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים מעל הפטל ומקררים להתייצבות לפני זילוף המרנג.
מרנג
- מכינים מרנג שוויצרי מהחלבון והסוכר:
- מחממים חלבון וסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (60 מעלות)
- מעבירים למיקסר ומקציפים למרנג יציב
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל הטארט
צולם על ידי במסגרת קורס תאורה אצל אסף אמברם ולירון ברקן
קישור מקוצר: Something went wrong
האם אפשר לעשות את המתכון בתבנית פאי גדולה יותר? אם כן באיזה קוטר?
ברור שאפשר. לתבנית קוטר 20 גובה 3 צריך להכפיל את כמויות הקרמים
את המרנג משאירים כך או ששורפים ע"י ברנר?
איך שרוצים. אני בחרתי לא לצרוב בברנר. אבל כמובן שאפשר לצרוב
ועוד שאלה האם ניתן להמיר את המרגרינה לשמן קוקוס?
עם שמן קוקוס לא ככ אפשרילהכין קלתית עם שוליים
נראה מדהים.
האם ניתן להחליף את הפטל בתות?
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
ניתן להחליף לתות, וניתן להקפיא ללא המרנג
חייב מדחום לקולי פטל??
לא. מחממים מעט ומוסיפים סוכר ופקטין. פשוט לא להוסיף את הפקטין למסה קרה ממש.
האם יש תחליף לגלוקוז?
במקרה הזה אפשר לשים סוכר
עוד שאלה…אפשר להחליף חמאת קקאו בשמן או מרגרינה?
אפשר מרגרינה, אני אישית לא אוהבת טעם של מרגרינה בקרמים.
יש לי 2 שאלות:
– יש לי פקטין אבל לא כתוב NH זה בסדר?(אגב מה זה NH)
– אם אני שמה סוכר במקום הגלוקוז זה אותה כמות?
פקטין NH הוא פקטין רברסבילי, שניתן לחמם שנית ונותן מרקם יותר רך. אני מניחה שלך יש פקטין צהוב. את יכולה להשתמש יצא מרקם טיפה שונה.
בגלל שמדובר בכמות קטנה של גלוקוז, את יכולה לשים סוכר באותה כמות.
יש תחליף לפקטין?
כדי לקבל את המרקם שרציתי יש להשתמש בפקטין. אפשר להשתמש בג'לטין אבל אז יתקבל מרקם פחות רך ויותר ג'לטיני
היי מלכי המתכון נראה מעולה, אשמח לדעת האם קרם הלימון צריך להגיע לטמפרטורה כלשהי או שממש רואים שמסמיך כמו בקרם פטיסייר ?
זה מסמיך ממש, בערך 85 מעלות
תודה רבה !
שלום מלכי,
רציתי לשאול היכן ניתן להשיג תבניות אישיות לטרטלטים האלו.
אני מחפשת כבר הרבה זמן בכל מיני חנויות ולא מוצאת. אולי יש לך המלצה ספציפית על מקום בו ניתן לרכוש?
את יכולה להזמין באלי אקספרס, או אצל רויטל כהן 052-3300686
אשמח לדעת האם צריך להקפיא את השכבה של הלימון ?
תודה !
לא. מספיק מקרר להתייצבות
היי מלכי בוקר טוב, הכנתי את הטארט בתור טארלטים אישיים וחייבת לציין שמילוי הלימון חמוץ באופן חריג, אני אוהבת קינוחים שאינם מתוקים מדי וכאן זה ממש היה כמו לאכול מיץ לימון כמו שהוא, האם יכול להיות שכמות הסוכר איננה נכונה? אולי הכוונה ל-165 גרם? ולא 65? הסתכלתי בכמה מתכונים אחרים לפאי לימון ובהם ראיתי כי כמות הסוכר הרבה יותר גדולה לעומת כאן.
ענין של טעם, המון אנשים הכינו, עשיתי להזמנות ואהבו. יחד עם הפטל והמרנג זה מאוזן.
כמובן שהכל לטעמך, את יכולה להוסיף סוכר
מקבלת, תודה על התשובה הזריזה והכנה. בעיקר שמחה לשמוע שזו לא הייתה טעות במתכון ואכן זה עניין רק של טעם, תודה שוב.
שלום מלכי, הייתי שמחה לדעת בגרסה החלבית האם ניתן להמיר את חמאת הקקאו בחמאה רגילה באותה הכמות ?
כן
הי מלכי,
לכמה זמן מחזיק מעמד המרנג?
יש לי אירוע במוצ"ש ואני רוצה להכין בשישי.
תודה
אם את צורבת אפשר להכין בשישי. אני תמיד מעדיפה להכין את המרנג הכי קרוב להגשה
היי מלכי.
רציתי לשאול… איך יוצרים שהפטל נשאר ככה יפה בקישוט הטארט ולא מגיר נוזלים ונהיה מושי כזה…
אשמח למשוב…
קיבלתי כל מיני תשובות אבל זה לא יצא ככה בכל הפעמים שניסיתי
לאחר זמן הפטל מגיר נוזלים. שמים סמוך להגשה
האם חמאת הקקאו נצרכת במתכון?
ובמה אפשר להחליפה?
אפשר לשים 80 גרם חמאה
הי,
נראה מדהים והצורה שלהם ממש יפה!
התבנית מאלי אקספרס? בקלות לך לשלוח קישור?
חיפשתי שם מלא ולא ממש מצאתי….
מאד מאד יעזור!
תודה!
זה רינגים, לא מאלי אקספרס, אבל יש שם רינגים שחורים מחוררים ממש טובים
היי יש הבדל אם אשתמש באבקת גלוקוזה או סירופ ?
לדעתי במקרה הזה יעבוד
נראה מעולה.
האם באפייה של התחתית צריך לשים מעל ״משקולת״ או שפשוט לאפות בלי כלום בתוך הרינג?
אני אופה ישר מהמקפיא ללא משקולת