את הטארט הזה לא תוכלו להפיק ליישר. מילוי גבינה נימוח עם טוויסט תפוזי וקליל עם בצק פריך, תתענגו על כל ביס.
רינג קוטר 20 גובה 3
חומרים:
לבסיס (קלתית)
150 גרם קמח (כוס + כף)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון
למלית
180 גרם גבינת שמנת 30%
140 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל+כף)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 ביצים
גרידה מתפוז אחד
לציפוי:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
3-4 טיפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הביצה מעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- אוספים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה או דפי גיטרה לעובי של 3 מ"מ.
- מקפיאים כשעתיים.
- מחממים תנור ל ל160 מעלות.
- מרפדים את הרינג ומהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
מכניסים להקפאה ל15 דקות את התבנית - שמים נייר אפיה על הבצק ומפזרים קטניות כמשקולת אופים כ15 דקות (אפייה עיוורת) מסירים את הקטניות ונייר האפיה ומצננים
הכנת המלית
- מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי חלקית
- אופים 10 דקות בחום של 160 מעלות, מנמיכים את החום ל140 מעלות ואופים עוד כ15 דקות
- מצננים את הטארט
- מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים בשכבה אחידה ע"ג הגבינה מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל3-4 דק'
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7yoeltx