טארט לאוהבי השוקולד, יש בו שוקולד ושוקולד ועוד קצת שוקולד.. תהנו
טארט שוקולד
תבנית פאי קוטר 26 או מרובעת 23X23
חומרים:
לקלתית
270 גרם (2 כוסות) קמח
30 גרם (2 כפות) קקאו
200 גר' חמאה/מרגרינה קרה
100 גר' (כוס) סוכר
1 ביצה
לשכבת השוקולד האפויה
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית
2 ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח
לציפוי
100 גר' שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה או שמנת צמחית
לקישוט
10 גרם חמאה/ מרגרינה
25 גרם גלוקוזה
30 גרם סוכר
30 גרם פולי קקאו
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- אוספים את הבצק, מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים כשעתיים
- מרפדים תבנית פאי מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות בזמן הכנת המלית.
הכנת המלית
- ממיסים שוקולד, ושמנת בבן מרי (סיר על גבי סיר עם מים)
- מסירים מהאש ומוסיפים ביצים תוך כדי עירבוב
- מוסיפים קמח ומלח מערבבים ושופכים על הקלתית הקפואה
- אופים בחום של 180 מעלות כ30 דקות ומצננים
הכנת הגנאש
- מביאים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד
- ממתינים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת חלקה
- יוצקים על הטארט.
הכנת הקישוט
- שמים בסיר חמאה, גלוקוזה וסוכר ומבשלים עד לקבלת צבע זהוב.
- מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת פלטה משטחים על תבנית מרופדת בסילפט (משטח סיליקון לאפיה)
- אופים בחום 190 מעלות עד להזהבה כ10 דקות
- מצננים וחותכים בצורה חופשית.
- מקשטים את הטארט בשברים
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd23xsub
איך לאכסן את הפאי? ואיך הכי טעים להגיש אותו?
תודה רבה!!
במקרר
תודה רבה!
חוזרת לעדכן שיצא מדהים! מנסיונות שעשינו הרוב אמרו שיותר טעים לאכול בטמפ' חדר מאשר במקרר, אבל הטעם נדיר!