לכבוד ראש השנה הכנתי לכם טארט תפוחים מודרני, טבעת של בצק פריך מעליה קומפוט תפוחים וקרם וניל, טארט חגיגי שמתאים לשולחן החג.
קוטר 20
חומרים:
לבצק פריך
150 גרם קמח (1 כוס+כף)
100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קומפוט תפוחים
3 תפוחי גרנד (כ250 גרם)
2 כפות מים
1 כפית משחת או תמצית ווניל
20 גרם סוכר
3 גרם פקטין NH
קרם שנטילי ווניל
160 גרם שמנת מתוקה או צמחית
75 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
1 כפית משחת או תמצית ווניל
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגול בקוטר 20 ובמרכז עיגול בקוטר 11 כך שמתקבלת טבעת
- אופים על 150 מעלות כ15 דקות להזהבה
קומפוט תפוחים
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ
- מערבבים סוכר ופקטין
- מבשלים תפוחים , מים ווניל כ10 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט
- מוסיפים סוכר ופקטין ומרתיחים
- שוטחים על משטח סיליקון בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים
- קורצים עיגול בקוטר 18 ועיגול פנימי בקוטר 11
- מניחים על גבי הבצק
שנטילי ווניל
- מחממים שמנת ווניל לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה
- מקררים לילה
- מקציפים לקרם יציב ומזלפים בצנתר חלק מעל התפוחים.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8ql9c6p
איפה אפשר להשיג פקטין?ואם לא שמים את זה בקומפוט זה ימס??
יש להשיג בחנויות מתמחות. ללא הפקטין לא יתייצב
כמה זמן אפשר לשמור את הטארט במקרר?
יש אפשרות להכין לילה לפני?
כן. 3-4 ימים
היי תודה נראה מדהים
אפשר לשים ג׳לטין במקום פקטין?
ואפשר לטחון את השמנת והשוקולד בבלנדר רגיל אם אין לי בלנדר מוט?
יכולה לנסת להסמיך את התפוחים עם מעט קורנפלור מומס במים
אפשר לטחון בבלנדר, אבל מניחה שהרבה חומר נתפס והולך לאיבוד בבלנדר
זה מהמם
אשמח לדעת היכן ניתן להזמין שבלונה ללוגו משוקולד
אלי אקספרס