לכבוד ראש השנה הכנתי לכם טארט תפוחים מודרני, טבעת של בצק פריך מעליה קומפוט תפוחים וקרם וניל, טארט חגיגי שמתאים לשולחן החג.
קוטר 20
חומרים:
לבצק פריך
150 גרם קמח (1 כוס+כף)
100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קומפוט תפוחים
3 תפוחי גרנד (כ250 גרם)
2 כפות מים
1 כפית משחת או תמצית ווניל
20 גרם סוכר
3 גרם פקטין NH
קרם שנטילי ווניל
160 גרם שמנת מתוקה או צמחית
75 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
1 כפית משחת או תמצית ווניל
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגול בקוטר 20 ובמרכז עיגול בקוטר 11 כך שמתקבלת טבעת
- אופים על 150 מעלות כ15 דקות להזהבה
קומפוט תפוחים
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ
- מערבבים סוכר ופקטין
- מבשלים תפוחים , מים ווניל כ10 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט
- מוסיפים סוכר ופקטין ומרתיחים
- שוטחים על משטח סיליקון בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים
- קורצים עיגול בקוטר 18 ועיגול פנימי בקוטר 11
- מניחים על גבי הבצק
שנטילי ווניל
- מחממים שמנת ווניל לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה
- מקררים לילה
- מקציפים לקרם יציב ומזלפים בצנתר חלק מעל התפוחים.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק