פטיפור מושלם, טבעוני – פרווה, ללא גלוטן. מעטפת קראנצ'ית עם קוקוס קלוי, שוקולד ומחית פרלינה שבתוכה קרמל לוז וכל הטוב הזה מצופה שוקולד .
17 כדורים
חומרים
לקראנץ
140 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחית פרלינה (נוגט)
75 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים
120גרם קוקוס קלוי
לקרמל
100 גרם סוכר
80 גרם גלוקוז
160 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל
2 גרם מלח ים אטלנטי או מלח גס
60 גרם מחית פרלינה (נוגט)
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
קראנץ
- ממיסים את השוקולד ומוסיפים את שאר החומרים
- מערבבים לתערובת אחידה
- שמים בתבנית שקעים חצי כדור קוטר 4 ס"מ.
- בעזרת פלטה מורחים את הקראנץ על דפנות התבנית כך שבמרכז נשאר שקע.
- מקפיאים בזמן שמכינים את הקרמל
קרמל
- שמים בסיר סוכר וגלוקוזה
- מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע עינברי
- במקביל מחממים קרם קוקוס ווניל
- כשהסוכר מגיע לצבע הרצוי, מוסיפים את הקרם קוקוס החם ומערבבים
- אם יש גושים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת נוזל חלק
- מצננים בערך ל70 מעלות ומוסיפים מלח ומחית לוז
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
- ממלאים את השקעים שיצרנו בקראנץ, ומצמידים כל 2 חצאים לכדור שלם.
- מחזירים למקפיא עד שהציפוי מוכן
ציפוי:
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- טובלים את הכדורים בקפואים ומניחים על נייר אפיה
- שומרים במקרר
- אפשר להקפיא ולהפשיר לפני האכילה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yj6oakne
יש תחליף לגלוקוזה?
לא מצאתי כשל"פ
יש גלוקוזה לפסח ואפילו ללא קטניות.
אם יש לך סירופ תירס שזה קטניות.
דבש במקרה הזה הוא לא תחליף טוב בקרמל.
סירופ תירס יכול להוות תחליף לגלוקוזה?
כן
היי , כשרשום אצלך במתכונים גלוקוז הכוונה לסירופ גלוקוז?
כן
היי, נשאר לי קרמל מהכדורי קראנ'ץ קרמל לוז, זה יכול להתאים גם למתכון הנ"ל
בהחלט
זה נראה מעולה!!
קניתי הכל למתכון, אבל נתקעתי בלי תבנית שקעים [היה לי וזרקתי :(]
יש פתרון אחר? (יש לי תבנית של פרלינים אבל זה קטן..)
לגבי הקוקוס- אפשר להחליף באבקת שקדים?
תודה! המתכונים שלך נהדרים!
תבנית חצאי כדור היא מאד שימושית. ממליצהלך לקנות אחת.
אפשר להחליף את הקוקוס בשבבי ופל (פייטה)