• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    לחמניות חלב
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    לחמניות חלב

    לחמניות רכות במיוחד. הלחמניות על בסיס חלב ואפילו ברכתן מזונות (תבדקו את ההלכה שאתם נוהגים, כל עדה והמנהג שלה)

    הלחמניות יוצאות אווריריות כל כך, ורכות שאי אפשר לסרב להם. הן עוברות הקפאה ואין ילד שיסרב לאכול אותן, בבית ספר או בבית.

    18 לחמניות

     

    חומרים:

    1 ק"ג קמח (אפשר קמח לחם או קמח רגיל רב תכליתי)

    25 גרם שמרים יבשים

    620 גרם חלב

    20 גרם סוכר

    1 ביצה

    1 חלמון

    75 גרם חמאה רכה

    25-35 גרם מלח

    למריחה

    1 ביצה

    כף חלב

    לחמניות חלב

     

    אופן ההכנה:

    • שמים בקערת המיקסר (לפי הסדר הזה)  חלב, ביצה, חלמון, סוכר קמח ושמרים
    • לשים עם וו לישה במהירות 1 3 דקות ומוסיפים לאט לאט את קוביות החמאה זו אחר זו עוד כ2 דקות.
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות  במהירות 1.5-2
    • מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומכדררים לכדור
    • שמים בקערה ומכסים בשקית אשפה גדולה (ונקיה 🙂  )
    • מתפיחים להכפלת נפח – כשעה עד שעה וחצי.
    • רצוי, בהמלך ההתפחה הנ"ל,  להוציא את הבצק לשיש כל 20 דקות למתוח אותו מעט לריבוע ולאסוף את הפינות למרכז הריבוע, להפוך את הבצק ולכדרר שוב. לחזור על הפעולה 3 פעמים כל 20 דקות. פעולה זו מפתחת את הגלוטן. ניתן לראות בין קיפול לקיפול את השינוי בבועות ובתפיחת הבצק.
    • מחלקים את הבצק ל18 חלקים (משקל כל חלק 100 גרם)
    • מכדררים כל חתיכה לכדור.
    • שמים את הכדורים  על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בביצה טרופה עם חלב
    • מתפיחים שוב כ45 דקות
    • מורחים שוב בביצה עם החלב.
    • אופים בחום של 200 מעלות כ15 דקות להזהבה. אם התנור שלכם לא אופה אחיד ממליצה לסובב את התבנית לאחר 10 דקות.
    • הלחמניות מעולות בהקפאה.

    לחמניות חלב

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxmo5t9y
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות תגיות: חלב, חלבי, לחמניות
    « הקודם
    הבא »
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    17 תגובות

    1. יפית דצמבר 13, 2021 בשעה 7:31 am הגב

      25 גרם שמרים יבשים הם 75 גרם שמרים טריים. נשמע המון לקילו קמח, לא?

      • malky adler דצמבר 13, 2021 בשעה 7:34 am הגב

        יש כאן קצת יותר שמרים ממה שרגילים. אני השתמשתי בשמרים יבשים.
        התוצאה שבתמונה היא עם כמות השמרים הזו.

    2. miri דצמבר 13, 2021 בשעה 10:50 am הגב

      אפשר להמיר את החמאה בשמן?

      • malky adler דצמבר 13, 2021 בשעה 10:54 am הגב

        אם זה כדי להפוך לפרווה ממליצה לקחת מתכון שמראש הוא עם מים ושמן.
        ברגע שמחליפים את החלב במים ואת החמאה בשמן התוצאה תהייה שונה. עדיף ללכת מראש על מתכון פרווה.

    3. תמר דצמבר 13, 2021 בשעה 11:03 am הגב

      האם הן מתפוררות קצת אחרי הקפאה?

      • malky adler דצמבר 13, 2021 בשעה 11:10 am הגב

        לא. אתמול הפשרתי לחמניה 30 שניות במיקרו. הייתה מעולה.

    4. מורן דצמבר 13, 2021 בשעה 6:57 pm הגב

      נשמע מעולה… רוצה להכין בע"ה מחר..
      אפשר להפוך אותן ללחמניות שום? למעלה לשים שום עם חמאה?
      ומה את אומרת על מילוי גבינות בפנים?
      קורץ לי המזונות … בא לי לגוון..
      מה דעתך?

      • malky adler דצמבר 13, 2021 בשעה 7:01 pm הגב

        נשמע מעולה להבריש בחמאה ושום כתוש.
        קוביית גבינה בפנים יכולה לשדרג ממש.
        אני תמיד בעד גיוונים.
        תחזרי לספר איך יצא…
        ותייגי אותי באינסטגרם 🙂

    5. עדי דצמבר 13, 2021 בשעה 11:11 pm הגב

      היי,
      אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן/מלא?
      תודה!

      • malky adler דצמבר 14, 2021 בשעה 7:51 am הגב

        בדרך כלל אפשר להמיר קמח רגיל בכוסמין לבן ביחס שווה.
        לקמח מלא בד"כ יש ספיחה מרובה יותר של נוזלים ולכן יש מצב שצריך קצת יותר נוזלים.
        חייבת לציין שלא ניסיתי את המתכון הזה עם קמח כוסמין.

    6. סיון דצמבר 14, 2021 בשעה 8:30 am הגב

      היי מלכי אם אפשר לדעת בבקשה כמויות למשל כמה זה 620 גרם חלב 20 גרם סוכר , שמרים וכו…

      תודה רבה

      • malky adler דצמבר 14, 2021 בשעה 8:33 am הגב

        אני ממליצה לעבוד עם משקל (היום יש משקלים אפילו ב30-40 ש"ח)
        אפשר כמובן להמיר לכוסות מדידה אוניברסליות לפי הטבלה כאן

    7. מורן דצמבר 14, 2021 בשעה 9:26 pm הגב

      הכנתי היום…
      יצא מדהים… הכנתי חלק עם מילוי גבינות בפנים
      היה מושלם לפתוח את הצום עם לחמניה כזו וסלט…
      חצי מהכמות הכנתי לחמניות מיני (35 גרם) עם שום וחמאה – פשוט חטיף…
      לעבור ליד התבנית ולנשנש…
      אימצתי את המתכון המדהים הזה לעצמי…\
      המון תודות למלכי האלופה!!!!!!!!!

    8. מרים דצמבר 15, 2021 בשעה 5:39 am הגב

      היי רציתי לשאול לא חסר סוכר בבצק
      הבצק יצא מעוולה אך הלחמניות בלי טעם?
      ככה זה אמור להיות?

      • malky adler דצמבר 15, 2021 בשעה 6:38 pm הגב

        יש מעט סוכר. זה לא לחמניות מתוקות. גם בלחם או חלה רגילה לא שמים הרבה סוכר. אחרת זה הפך לסוג של עוגה. הלחמניות מתאימות גם לממרחים מלוחים.

    9. הדסה נובמבר 12, 2024 בשעה 3:53 pm הגב

      שלום וברכה
      אני רוצה להכין את הלחמניות הן ניראות לי מעולות
      רק שאלה – זו הכמות של המלח? 35 גרם? זה לא מידי הרבה?
      אשמח לתשובתך

      • malky adler נובמבר 12, 2024 בשעה 9:38 pm הגב

        אם את לא אוהבת מלוח שימי 25

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס