לחמניות רכות במיוחד. הלחמניות על בסיס חלב ואפילו ברכתן מזונות (תבדקו את ההלכה שאתם נוהגים, כל עדה והמנהג שלה)
הלחמניות יוצאות אווריריות כל כך, ורכות שאי אפשר לסרב להם. הן עוברות הקפאה ואין ילד שיסרב לאכול אותן, בבית ספר או בבית.
18 לחמניות
חומרים:
1 ק"ג קמח (אפשר קמח לחם או קמח רגיל רב תכליתי)
25 גרם שמרים יבשים
620 גרם חלב
20 גרם סוכר
1 ביצה
1 חלמון
75 גרם חמאה רכה
35 גרם מלח
למריחה
1 ביצה
כף חלב
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר (לפי הסדר הזה) חלב, ביצה, חלמון, סוכר קמח ושמרים
- לשים עם וו לישה במהירות 1 3 דקות ומוסיפים לאט לאט את קוביות החמאה זו אחר זו עוד כ2 דקות.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דקות במהירות 1.5-2
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומכדררים לכדור
- שמים בקערה ומכסים בשקית אשפה גדולה (ונקיה 🙂 )
- מתפיחים להכפלת נפח – כשעה עד שעה וחצי.
- רצוי, בהמלך ההתפחה הנ"ל, להוציא את הבצק לשיש כל 20 דקות למתוח אותו מעט לריבוע ולאסוף את הפינות למרכז הריבוע, להפוך את הבצק ולכדרר שוב. לחזור על הפעולה 3 פעמים כל 20 דקות. פעולה זו מפתחת את הגלוטן. ניתן לראות בין קיפול לקיפול את השינוי בבועות ובתפיחת הבצק.
- מחלקים את הבצק ל18 חלקים (משקל כל חלק 100 גרם)
- מכדררים כל חתיכה לכדור.
- שמים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בביצה טרופה עם חלב
- מתפיחים שוב כ45 דקות
- מורחים שוב בביצה עם החלב.
- אופים בחום של 200 מעלות כ15 דקות להזהבה. אם התנור שלכם לא אופה אחיד ממליצה לסובב את התבנית לאחר 10 דקות.
- הלחמניות מעולות בהקפאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxmo5t9y
25 גרם שמרים יבשים הם 75 גרם שמרים טריים. נשמע המון לקילו קמח, לא?
יש כאן קצת יותר שמרים ממה שרגילים. אני השתמשתי בשמרים יבשים.
התוצאה שבתמונה היא עם כמות השמרים הזו.
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
אם זה כדי להפוך לפרווה ממליצה לקחת מתכון שמראש הוא עם מים ושמן.
ברגע שמחליפים את החלב במים ואת החמאה בשמן התוצאה תהייה שונה. עדיף ללכת מראש על מתכון פרווה.
האם הן מתפוררות קצת אחרי הקפאה?
לא. אתמול הפשרתי לחמניה 30 שניות במיקרו. הייתה מעולה.
נשמע מעולה… רוצה להכין בע"ה מחר..
אפשר להפוך אותן ללחמניות שום? למעלה לשים שום עם חמאה?
ומה את אומרת על מילוי גבינות בפנים?
קורץ לי המזונות … בא לי לגוון..
מה דעתך?
נשמע מעולה להבריש בחמאה ושום כתוש.
קוביית גבינה בפנים יכולה לשדרג ממש.
אני תמיד בעד גיוונים.
תחזרי לספר איך יצא…
ותייגי אותי באינסטגרם 🙂
היי,
אפשר להחליף לקמח כוסמין לבן/מלא?
תודה!
בדרך כלל אפשר להמיר קמח רגיל בכוסמין לבן ביחס שווה.
לקמח מלא בד"כ יש ספיחה מרובה יותר של נוזלים ולכן יש מצב שצריך קצת יותר נוזלים.
חייבת לציין שלא ניסיתי את המתכון הזה עם קמח כוסמין.
היי מלכי אם אפשר לדעת בבקשה כמויות למשל כמה זה 620 גרם חלב 20 גרם סוכר , שמרים וכו…
תודה רבה
אני ממליצה לעבוד עם משקל (היום יש משקלים אפילו ב30-40 ש"ח)
אפשר כמובן להמיר לכוסות מדידה אוניברסליות לפי הטבלה כאן
הכנתי היום…
יצא מדהים… הכנתי חלק עם מילוי גבינות בפנים
היה מושלם לפתוח את הצום עם לחמניה כזו וסלט…
חצי מהכמות הכנתי לחמניות מיני (35 גרם) עם שום וחמאה – פשוט חטיף…
לעבור ליד התבנית ולנשנש…
אימצתי את המתכון המדהים הזה לעצמי…\
המון תודות למלכי האלופה!!!!!!!!!
היי רציתי לשאול לא חסר סוכר בבצק
הבצק יצא מעוולה אך הלחמניות בלי טעם?
ככה זה אמור להיות?
יש מעט סוכר. זה לא לחמניות מתוקות. גם בלחם או חלה רגילה לא שמים הרבה סוכר. אחרת זה הפך לסוג של עוגה. הלחמניות מתאימות גם לממרחים מלוחים.